ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Εγκαίνια νέου επίτιμου προξενείου της Ρωσίας Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:59:00 μ.μ. |
Εγκαίνια νέου επίτιμου προξενείου της Ρωσίας Ναύπλιο
Σύμφωνα με τον πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Μασλόφ η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν το αποκορύφωμα ενός πολύ επιτυχημένου έτους στις διμερείς σχέσεις. 

«Η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερος εταίρος στο πλαίσιο τους αμοιβαίου σεβασμού και των συμφερόντων. Συμπληρώνονται 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και το 2019 θα είναι έτος ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας στην Ελλάδα και ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στη Ρωσία», υπογράμμισε ο κ. Μασλόφ, τονίζοντας τη συμφωνία Αθήνας - Μόσχας για τα εγκαίνια δύο νέων επίτιμων προξενείων στη χώρα μας, σε Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών έκανε λόγο για συνεχή αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, με το παράδειγμα της Ελούντας στην Κρήτη, καθώς και στους 850.000 Ρώσους τουρίστες που επισκέφθηκαν το 2018 την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αναφορικά με το εμπάργκο σε ελληνικά προϊόντα που έχει επιβάλει η Ρωσία, ο κ. Μασλόφ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξαίρεση, καθώς το εμπάργκο αποτελεί τη ρωσικά απάντηση στις «παράνομες» (όπως τις χαρακτήρισε) κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ