ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη αποτροπής των απολύσεων ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη αποτροπής των απολύσεων ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Άργους.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας με την οποία τονίζεται η ανάγκη αποτροπής των επαπειλούμενων απολύσεων ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Άργους.


Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την παρούσα Αναφορά σας κοινοποιώ έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας με την οποία τονίζεται η ανάγκη αποτροπής των επαπειλούμενων «αυτοδικαίως και αζημίως» απολύσεις οκτώ μελών του, γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δημόσιας δομής του νομού και συγκεκριμένα του Κέντρου Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) Άργους.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ουσιαστικά το ΚΥ Άργους απειλείται με «ξαφνικό θάνατο» την 1-1-2019 (οπότε και ενεργοποιούνται οι σχετικές διατάξεις) καθότι οι 8 από τους 11 γιατρούς του (οι 3 στους 3 Παθολόγους) οδηγούνται «αυτοδικαίως» στην απόλυση, εκτός φυσικά εάν συμμορφούμενοι, υποχρεωθούν να διακόψουν την εκτός ωραρίου, ιδιωτική τους απασχόληση.

Δεδομένου του ότι πέραν της κατάφωρης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των ιατρών οι οποίοι ωθούνται μετά 25 - 30 χρόνια σε εξαναγκαστική, ριζική τροποποίηση του επαγγελματικού τους βίου παραιτούμενοι μάλιστα ενυπόγραφα της οιασδήποτε μελλοντικής δικαστικής προστασίας τους, προκύπτει το ζήτημα της κάλυψης του κενού που θα δημιουργηθεί στην ΠΦΥ της πόλης του Άργους, σας καλώ να εξετάσετε με την επιβαλλόμενη προσοχή τα διαλαμβανόμενα στο αναφερόμενο έγγραφο».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ