ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Canto Soave: Συναυλία με μουσική από την Ιταλία του 17ου αιώνα στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. |
Canto Soave: Συναυλία με μουσική από την Ιταλία του 17ου αιώνα στο Ναύπλιο (βίντεο)
 "Μυστική Ζωή – Μυστική Μουσική
Γυναίκες μουσικοί στην Ιταλία του 17ου αιώνα" 

O Δήμος Ναυπλίου και το σύνολο Canto Soave σας προσκαλούν σε μία συναυλία με μουσική από την Ιταλία του 17ου αιώνα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Βουλευτικό

Με αφετηρία την Musica Secreta που άνθησε στην αυλή του Δούκα Alfonso d’ Este της Ferrara και αντλώντας έμπνευση από τις συναρπαστικές μυστικές ζωές των τραγουδιστριών και συνθετριών που διέπρεψαν στις αυλές της Φλωρεντίας, της Βενετίας και της Ρώμης οι τραγουδίστριες Μάιρα Μηλολιδάκη, Νατάσσα Αγγελοπούλου και Έφη Μηνακούλη και η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα ταξιδεύουν στην Ιταλία του 17ου αιώνα και εξερευνούν τη φωνητική μουσική που γράφτηκε από γυναίκες συνθέτριες ή για γυναικείες φωνές, των Luzzascho Luzzaschi, Claudio Monteverdi, Salamone Rossi, Sigismondo d’ India, Girolamo Frescobaldi, Francesca Caccini, Luigi Rossi, Girolamo Kapsberger και Barbara Strozzi. Στην συναυλία συμμετέχει η χορωδία Συμφωνία υπό την μουσική διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη. 

Το σύνολο Canto Soave ειδικεύεται στην φωνητική μουσική της Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ και αποτελείται από τις Νατάσα Αγγελοπούλου, Μάιρα Μηλολιδάκη, Έφη Μηνακούλη και Κατερίνα Κτώνα. 
Η καθεμία από τις καλλιτέχνιδες που το αποτελούν διαγράφει εδώ και χρόνια την δική της ξεχωριστή καλλιτεχνική πορεία στο χώρο της κλασικής μουσικής και του μουσικού θεάτρου, υπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και αισθητικής. 

Ως επιστέγασμα ποικίλων δημιουργικών συνεργασιών μεταξύ τους, δημιούργησαν το Canto Soave, από αγάπη για την ομορφιά που γεννά η συνήχηση των γυναικείων φωνών. Σημαντικές στιγμές στην πορεία τους οι εμφανίσεις του συνόλου στο Cotsen Hall της Γενναδίου Βιβλιοθήκης, στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, η συμμετοχή στον κύκλο συναυλιών «Τρίτη στο Τρίτο στις Τρείς» και η ηχογράφηση του CD με τίτλο Vita Segreta Musica Segreta που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 από την FM Records. Στα προσεχή τους σχέδια περιλαμβάνονται μία συναυλία με τίτλο Μυστική Ζωή-Μυστική Μουσική στο Βουλευτικό του Ναυπλίου στις 19/1/2019, η παρουσίαση του CD τους στο θέατρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής και μία συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής στις 7/4/2019.

Εκτός από την αγάπη τους για τις μουσικές του παρελθόντος, ενδιαφέρονται για τους σύγχρονους μουσικούς πειραματισμούς. Συνεργάζονται με τον διεθνώς διακεκριμένο συνθέτη Κωνσταντίνο Σκουρλή προετοιμάζοντας μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη της φωνητικής μουσικής άλλων εποχών με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα και ηχοτοπία που είναι χαρακτηριστικά του ταλαντούχου, νέου δημιουργού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ