ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Παράδοση φορητών συσκευών GPS από την HELLASTRON στην Ελληνική Αστυνομία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. | |
Παράδοση φορητών συσκευών GPS από την HELLASTRON στην Ελληνική Αστυνομία
 Στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της HELLASTRON – Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια, και για την επίτευξη του κοινού στόχου της προώθησης της οδικής ασφάλειας και της μείωσης των οδικών ατυχημάτων και των συνεπειών τους, παραδόθηκαν σήμερα στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας – Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης 100 φορητές συσκευές GPS.

Το αίτημα για τη χορηγία κατατέθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς την HELLASTRON – Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια, η οποία και ανταποκρίθηκε θετικά άμεσα.

Στην προσπάθεια της Πολιτείας για την μείωση του αριθμού των οδικών ατυχημάτων και ιδίως του αριθμού των θανάτων των εμπλεκομένων σε αυτά, είναι πρωταρχικής σημασίας η πλήρης και έγκυρη καταγραφή των βασικών στοιχείων των οδικών τροχαίων ατυχημάτων. Η καταγραφή αυτή πραγματοποιείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Τροχαίας βάσει του Δελτίου Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος (ΔΟΤΑ), το οποίο συμπληρώνεται για κάθε ατύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως αναγκαίος ο ακριβής προσδιορισμός της θέσης του ατυχήματος, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφαλείας μέσω της συγκέντρωσης των επενδύσεων στα οδικά τμήματα στα οποία παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση ατυχημάτων ή/και όπου υπάρχουν οι περισσότερες δυνατότητες μείωσης των ατυχημάτων. Ειδικά για το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο, η παραπάνω ακριβής καταγραφή είναι καθοριστική για την κατάταξη των οδικών τμημάτων υψηλής συγκέντρωσης ατυχημάτων και την κατάταξη της ασφάλειας στο εν λειτουργία οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κος Α. Βούρδας, ο Πρόεδρος της HELLASTRON – Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια, κος Β. Χαλκιάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης, κος Σπ. Λάσκος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ