ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Τρόμος από πρόβλεψη Ρώσων επιστημόνων: Το 2068 αστεροειδής θα απειλήσει τη Γη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. |
Τρόμος από πρόβλεψη Ρώσων επιστημόνων: Το 2068 αστεροειδής θα απειλήσει τη Γη (βίντεο)
Το σενάριο του Αρμαγεδδών δεν είναι καινούργιο, ούτε απίθανο. Εκτός της θεϊκής διάστασης του θέματος, καθώς η μεγάλη καταστροφή του πλανήτη αναφέρεται στο ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης, οι πιθανότητες ένας μεγάλος βράχος να διαπεράσει τη φυσική ασπίδα του πλανήτη, την ατμόσφαιρα και να προσκρούσει στην επιφάνεια της Γης με δύναμη εκατοντάδων πυρηνικών βομβών, είναι σημαντικές και σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες, το 2068 είναι μία χρονιά… πιο επικίνδυνη από τις υπόλοιπες.


Όπως ανέφεραν επιστήμονες από το Τμήμα Ουράνιας Μηχανικής, του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, το 2068, δηλαδή σε 49 χρόνια, ο μεγάλος αστεροειδής με το όνομα Άποφις (ο θεός των δαιμόνων στην Αρχαία Αίγυπτο), έχει αυξημένες πιθανότητες να πέσει πάνω στη Γη και να προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή ή ακόμη και τον όλεθρο για την ανθρωπότητα.

Ο μεγάλος διαστημικός βράχος ταξιδεύει με ταχύτητα 7,43 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν μία πιθανότητα σύγκλισης στις τροχιές της Γης με τον αστεροειδή το 2051. Το 2068, διαπιστώνουμε περίπου 100 πιθανές τροχιές του αστεροειδή με τη Γη, αυξάνοντας εντυπωσιακά τις πιθανότητες μίας σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας αστροφυσικών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Άποφις υπολογίζεται ότι θα περάσει σε απόσταση 16 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, το 2044. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ρώσου επιστημόνων, το 2051 η απόσταση που θα μειωθεί στα 760.000 χιλιόμετρα το 2051 και το 2060 θα απομακρυνθεί στα πέντε εκατ. χιλιόμετρα. Το 2068, ωστόσο, η μέση απόσταση που θα πλησιάσει ο αστεροειδής θεός του Ολέθρου, είναι τα 100.000 χιλιόμετρα. Αν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μετρήσεις των Ρώσων επιβεβαιωθούν, οι πιθανότητες μίας σύγκρουσης με τη Γη θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η ρωσική ομάδα αστροφυσικών θεωρεί τα αποτελέσματα της έρευνάς της εξαιρετικά κρίσιμα και για τον λόγο αυτόν θα τα παρουσιάσει επισήμως στο Korolev Readings on Cosmonautics, στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

«Οι πιθανότητες πρόσκρουσης στη Γη του Άποφις για την επόμενη επίσκεψή του, είναι μία στο εκατομμύριο. Η προσοχή μας στρέφεται στο 2068. Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε υψηλά ιστάμενος της NASA και υπεύθυνος του προγράμματος παρακολούθησης και καταγραφής επικίνδυνων αντικειμένων στο Διάστημα, Don Yeomans, αποφεύγοντας, ωστόσο, να επιβεβαιώσει ανοιχτά τους φόβους των Ρώσων συναδέλφων του.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ