ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Το 2ο ΓΕΛ Άργους ξαναταξιδεύει στο Στρασβούργο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:52:00 μ.μ. | |
Το 2ο ΓΕΛ Άργους ξαναταξιδεύει στο Στρασβούργο!
Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Καλιάτση Ελένη (μια από τους 24 μαθητές που επιλέχθηκαν μετά από γραπτό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου) για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Euroscola στο Στρασβούργο. Έτσι για μια ακόμη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας, συνεχίζοντας την παράδοση, ταξίδεψε μέσω της εκπροσώπου του στην Ενωμένη Ευρώπη.

Οι μαθητές είχαν και τη φετινή χρονιά την ευκαιρία να γίνουν ευρωβουλευτές και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης με 500 περίπου συνομηλίκους τους από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω των ερωτημάτων που έθεσαν, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι μαθητές κατανεμήθηκαν σε 6 ομάδες εργασίας, καθεμία εκ των οποίων εξέφρασε τον προβληματισμό της για τα θέματα που τους δόθηκαν.
Παράλληλα, απέκτησαν εμπειρία στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που χρησιμοποιείται στο ευρωκοινοβούλιο δηλώνοντας με την ψήφο τους την άποψή τους για τις προτάσεις που κατέθετε ο εκπρόσωπος της κάθε ομάδας εργασίας και απαντώντας σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν για τον ρόλο και τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου .

Τέλος επισκέφθηκαν την πόλη της Ζυρίχης, το Στρασβούργο, το Κολμάρ πόλη της περιφέρειας της Αλσατίας στη Βορειοανατολική Γαλλία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ελένη και πάλι συγχαρητήρια τόσο σε σένα αλλά και στους συναδέλφους του σχολείου μας που σε υποστήριξαν σε αυτό και σε ακόμα καλύτερα για σένα και το σχολείο μας.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ