ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ο Παναγιώτης Νίκας έφτασε τον Δήμο Καλαμάτας 4ο σε αποτελεσματικότητα σε όλη την Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. | |
Ο Παναγιώτης Νίκας έφτασε τον Δήμο Καλαμάτας 4ο σε αποτελεσματικότητα σε όλη την Ελλάδα
Ο Δήμος Καλαμάτας κατατάσσεται 4ος μεταξύ των 325 δήμων με βάση τον Γενικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας που παρουσίασε την Κυριακή το ΚΕΦΙΜ "Μάρκος Δραγούμης".

Πρώτος στην κατάταξη με βάση την αποτελεσματικότητα είναι οΔήμος Μετσόβου και ακολουθούν οι Δήμοι Αριστοτέλη (σ.σ. Χαλκιδική), Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Ιωαννιτών, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Ζαγορίου, Ανδρου και Ηλιδας. Στη διαμόρφωση της βαθμολόγησης και της κατάταξης συνέβαλαν κατά 70% οικονομικά, 10% η διαφάνεια - λογοδοσία (ύπαρξη Συμπαραστάτη Δημότη, λειτουργία ιστοσελίδας κ.λπ.) και 20% η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την καλύτερη μελέτη των στοιχείων οι δήμοι ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες (αστικοί, μικτοί, μικροί νησιωτικοί και ηπειρωτικοί κ.λπ.). Ο Δήμος Καλαμάτας ταξινομήθηκε στην κατηγορία των μικτών δήμων που έχουν ένα αστικό κέντρο και μεγάλη αδόμητη έκταση. Σε αυτή την ειδική κατηγορία ο Δήμος Καλαμάτας με βάση την αποτελεσματικότητα κατετάγη 3ος πίσω από τους Δήμους Αριστοτέλη και Καλαμαριάς.
Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Εντοπίζει τις βέλτιστες πρακτικές και αναδεικνύει τα θετικά παραδείγματα των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σε αυτές πόρους εν μέσω των έντονα γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ