ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Βούλιαξαν οι δρόμοι στον Ταΰγετο από τις βροχοπτώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. |
Βούλιαξαν οι δρόμοι στον Ταΰγετο από τις βροχοπτώσεις
Μέσα σε λίγες ημέρες έβρεξε τόσο νερό στον Ταΰγετο όσο δεν είχε πέσει ολόκληρη την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η γη να απορροφήσει άλλο, λέει, με βάση μετεωρολογικά δεδομένα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να εξηγήσει την αιτία για την οποία άνοιξαν, βούλιαξαν, έπεσαν δρόμοι, χωράφια, ακόμη και σπίτια.

Η Εθνική Οδός Καλαμάτας Σπάρτης είναι κλειστή, καθώς είναι αδιάβατη σε διάφορα σημεία και της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Το χωριό Πηγές, σύμφωνα πάντα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, είναι αποκλεισμένο και συγκεκριμένα οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές σε όλες τις εισόδους για το χωριό, ενώ στα υπόλοιπα χωριά της Αλαγονίας υπάρχουν επίσης σοβαρά προβλήματα, αν και με μεγάλη δυσχέρεια ή ακόμη και επικινδυνότητα υπάρχει οδική επικοινωνία…
Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal o προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Παναγιώτης Τζαβάρας, σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΓΜΕ προκειμένου να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή, να ερευνήσει το φαινόμενο και να παραδώσει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αύριο θα σταλεί το αίτημα και εγγράφως, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί, από το προηγούμενο δεκαήμερο, και από το Δήμο Καλαμάτας και μάλιστα το ΙΓΜΕ είχε απαντήσει οτι θα έρθει.
Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι η κατάσταση στον Ταΰγετο και την ευρύτερη περιοχή της Αλαγονίας είναι εξαιρετικά σοβαρή, με πάρα πολλά προβλήματα. Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι την Τρίτη αναμένονται και πάλι βροχές. Σημείωσε ότι η Εθνική Οδός Καλαμάτας-Σπάρτης είναι κλειστή από την Παρασκευή, οπότε έγινε μεγάλη κατολίσθηση στα όρια της Λακωνίας, κοντά στα σύνορα με τη Μεσσηνία, ενώ την Κυριακή σημειώθηκαν μεγάλες ρηγματώσεις σε δύο τουλάχιστον σημεία επάνω από την Αρτεμισία και το Ξυλοπιρστήριο και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο μέχρι την Αρτεμισία. Συνέστησε να γίνονται μετακινήσεις στην περιοχή μονο εάν είναι απαραίτητες.
Εξίσου μεγάλο, αν όχι μεγαλύτερο πρόβλημα, αν και αντιμετωπίστηκε ευτυχώς χωρίς να προκληθούν μεγάλες καταστροφές, τόνισε ο κ. Τζαβάρας, υπήρξε το Σάββατο στον Πάμισο και στο φράγμα του Άρι. Όπως σημείωσε, με την επέμβαση της Περιφέρειας αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στο φράγμα και εξασφαλίστηκε η ομαλή ροή του νερού, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν να πλημμυρίσουν το αεροδρόμιο, εγκαταστάσεις, καλλιέργειες, ακόμη και οικισμοί. Μικρότερης σοβαρότητας πρόβλημα, το οποίο όμως προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας της 7ης Επαρχιακής Οδού στην Τρίοδο, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από το Δήμο Μεσσήνης.

Επανερχόμενος στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον Ταΰγετο ο Παναγιώτης Τζαβάρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθούν οριστικές λύσεις και όχι προσωρινές διαφορετικά δεν πρόκειται να εκλείψει ο κίνδυνος όχι μόνο για υποδομές και περιουσίες αλλά και για ανθρώπινες ζωές.

Στ.Μ.
Πηγή: kalamatajournal.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ