ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση Υπουργού Πολιτισμού σε Ανδριανό για την πορεία υλοποίησης των έργων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Απάντηση Υπουργού Πολιτισμού σε Ανδριανό για την πορεία υλοποίησης των έργων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους
Στην 4439/19-12-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων εκσυγχρονισμού και λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, απάντησε η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά.

Στο κείμενο της απάντησης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κατόπιν της πρόσφατης έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου (κωδ. ΠΕΛ54, αρ. πρωτ. 1924/20.07.2018), το ΥΠ.ΠΟ.Α., υπέβαλε το έργο «Εκσυγχρονισμός Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», με Δικαιούχο τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη ωριμότητα (τεύχη δημοπράτησης). Αναμένεται το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, η ηλεκτρονική υποβολή της πρότασης πραγματοποιήθηκε στις 14.11.2018. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης είναι 5.000.000€ και κατανέμεται σε τέσσερα υποέργα, ως ακολούθως:

Υποέργο 1: «Διαχείριση ευπαθών και βαρέων εκθεμάτων Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», 71.598,01€ (προπαρασκευαστικό υποέργο με δικαιούχο της ΕΦΑ Αργολίδας)

Υποέργο 2: «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», 4.820.401,99€

Υποέργο 3: «Σύνδεση κτηρίου με ΟΚΩ», 100.000€

Υποέργο 4: «Έλεγχος εργασιών δόμησης», 8.000€

Σας πληροφορούμε, επίσης, πως κατόπιν σχετικής δέσμευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η έκπτωση που θα προκύψει από την εργολαβία, μετά τη δημοπράτηση του έργου, θα διατεθεί στις απαραίτητες εργασίες για τη επανέκθεση των αρχαιοτήτων, που θα υλοποιηθεί με δικαιούχο την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Τέλος, ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών του έργου θα είναι 31 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ