ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Χρειάζεται η άμεση αποκατάσταση της πεζογέφυρας στο Κιβέρι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Κατοικώ στο Κιβερι Αργολίδας με την 5 μελη οικογένεια μου ( 3 ανήλικα παιδιά) και τους γονείς της συζύγου μου εκ των οποίων ο πεθερός μου αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας ( Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια) και η άμεση πρόσβαση μας στο οδικό δίκτυο του χωριού είναι απολύτως απαραίτητη. 

Σημειωτέον ότι το σπίτι μας βρίσκεται στην παραλία Κιβερίου ακριβώς μετά το χείμαρρο Ξωβριά. Έως και την 1η Δεκεμβρίου 2013 υπήρχε μια πεζογέφυρα η οποία ένωνε την κατοικία μας με το χωριό η οποία όμως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού κατά τη διάρκεια της τότε γενομένης πλημμύρας. Έκτοτε έχουμε αποκλειστεί άλλες 5 φορές από το χωριό λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου , ενώ στο τελευταίο φαινόμενο του κυκλώνα Ζορμπά κινδύνευσε ακόμα και η ζωή μας λόγω της πρωτοφανούς ανόδου των υδάτων. Βεβαία σε περίπτωση που είχε αποκατασταθεί η από το 2013 κατεστραμμένη πεζογέφυρα, θα είχαμε την ευκαιρία να αποχωρήσουμε προσωρινά από την κατοικία μας και να μην κινδυνεύσει η ζωή μας εφόσον μεσολάβησε ικανός χρόνος από την αρχική υπερχείλιση του χειμάρρου έως και την ολοκληρωτική πλημμύρα όλου του κτήματος καθώς και των γειτονικών χωραφιών.
Χρειάζεται η άμεση αποκατάσταση της πεζογέφυρας στο Κιβέρι
Μετά την καταστροφική πλημμύρα της 29ης Σεπτεμβρίου 2018,κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών επισκέφθηκε το χωριό μας και εκτίμησε από κοντά τις καταστροφικες συνέπειες του κυκλώνα Ζορμπά στην περιοχή μας. Ένα από τα ιδιαίτερα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ήταν ( και παραμένει) το ζήτημα σύνδεσης της κατοικίας μας με το οδικό δίκτυο καθώς και ο καθαρισμός του χειμάρρου και η αποκατάσταση των όχθων του ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον ο αποκλεισμός μας και ο κίνδυνος της ζωής μας.

Δυστυχώς πάρα τις υποσχέσεις που δέχτηκα για την άμεση αποκατάσταση και καθαρισμό του χειμάρρου, τίποτε δεν έγινε. Προσφύγαμε τόσο στο Δήμο Αργους Μυκηνών όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ζητήσαμε τον καθαρισμό του χειμάρρου και την αποκατάσταση της πεζογέφυρας. Πέραν της προφανούς συμπάθειας στο πρόβλημα μας, δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια με αποτέλεσμα να ξανά αποκλειστουμε από το χωριό λόγω της βροχόπτωσης τόσο την 16.12.2018 όσο την 31.12.2018, και της υπερχείλισης του χειμάρρου , επισυνάπτω δε και σχετική φωτογραφία ώστε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.
Οι αρμόδιες αρχές παραμένουν αδρανείς και για τον λόγο αυτό απευθύνομαι και σε εσάς ενόψει και της επερχόμενης κακοκαιρίας, οι χιονοπτωσεις της οποίας σίγουρα θα οδηγήσουν σε φαινόμενα υπερχείλισης του χειμάρρου και φυσικά και του αποκλεισμού μας από το χωριό.

Πραγματικά ανήσυχος για την κατάσταση αυτή

Παναγιώτης Δ. Ηλιόπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ