ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης για την ανασφάλιστη εργασία στα χωράφια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:36:00 π.μ. | |
Έρχονται τα  Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης για την ανασφάλιστη εργασία στα χωράφια
Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 8) οι αλλαγές στην λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πλήρης λειτουργία από τον Ιούλιο των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ), σε ολόκληρη την χώρα. 

Τα ΠΕΚΑ, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με κατάλληλη εναλλαγή του προσωπικού τους, το οποίο υποχρεούται σε τακτική ή και υπερωριακή εργασία και κατά τις ημέρες αργιών και τις νυχτερινές ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες. Θα έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων την «μαύρη» εργασία στα χωράφια και στους στάβλους. Οι ελεγκτές των Κέντρων, θα πραγματοποιούν επιτόπιους, τακτικούς, έκτακτους και ειδικούς ελέγχους για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και τον καταλογισμό των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών επιβαρύνσεων σε βάρος ασφαλισμένων, εργοδοτών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Ελέγχων Ασφάλισης είναι:
α. Η διενέργεια ουσιαστικών, επιτόπιων, τακτικών, εκτάκτων και ειδικών ελέγχων για την ορθή εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
β. Ο καταλογισμός και η βεβαίωση των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος των υπόχρεων και η επιβολή εν γένει κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβατικότητας.
γ. Η διοικητική ή/και επιτόπια επαλήθευση της τήρησης των συστάσεων των ελέγχων.
δ. Η διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων που απαιτούν επιτόπιο ή ουσιαστικό έλεγχο και που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα του ΠΕΚΑ.

Οι ελεγκτές από κάθε ΠΕΚΑ, με εντολή του διοικητή του ΕΦΚΑ. μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους σε οποιοδήποτε μέρος της Επικράτειας, ενώ θα οργανώνονται κοινές επιχειρησιακές δράσεις με την συμμετοχή περισσοτέρων από ένα Περιφερειακό Κέντρο.

Επίσης, στον ΕΦΚΑ υπάγεται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο αναλαμβάνει την αναγκαστική είσπραξη χρεών σε συνεργασία με τις φορολογικές και τις αστυνομικές αρχές, κατά περίπτωση.

Διαβάστε το ΦΕΚ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ