ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Αρνούμαστε το θάψιμο μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:33:00 μ.μ. | | |
Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Αρνούμαστε το θάψιμο μας
Με έκπληξη διαβάσαμε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda για δήθεν πριμ της ΕΕ για έξοδο των προβατοτρόφων από το επάγγελμα.

Όποιος εμπνεύστηκε κάτι τέτοιο είναι εχθρός μας και εχθρός της χώρας.
Πρόκειται για δημοσίευμα παντελώς ανακριβές το οποίο διαψεύδει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον πιο επίσημο τρόπο.

Συγκεκριμένα η Υφυπουργός ΑΑ&Τ κα Τελιγιορίδου αναφέρει στην ανακοίνωση «Τα σενάρια που έχουν σχέση με δήθεν πριμ στους αιγοπροβατοτρόφους για έξοδο από το επάγγελμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καμία σκέψη και καμία συζήτηση δεν υπάρχει ούτε σε επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ ούτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας διερεύνησε το ζήτημα αυτό και σε επίπεδο Ε.Ε. και διαπίστωσε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συζήτηση στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και ούτε πρόκειται να υπάρξει, όπως μας διαβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν.

Ο ΣΕΚ έχει καταθέσει ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της κτηνοτροφίας της χώρας μας και ιδιαίτερα της αιγοπροβατοτροφίας που αποτελεί τον σημαντικότερο κλάδο της στον οποίο απασχολούνται 82.000 εκμεταλλεύσεις και παράγουν πάνω από 750.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα και πάνω από 100.000 τόνους κρέας. Μόνον οι εξαγωγές της ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ φέρνουν στη χώρα 370 εκ. € κάθε χρόνο.

Δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε ζητάμε «το θάψιμό μας» αντίθετα ζητάμε στήριξη με χτύπημα της αισχροκέρδειας που μας γίνεται με τις εξευτελιστικές τιμές στο γάλα και το κρέας, με τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος και κρέατος.
Ζητάμε μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, με μείωση της φορολογίας, με μέτρα στήριξης, ανανέωσης και βελτίωσης των κοπαδιών μας και μέσω της Γενετικής Βελτίωσης των αιγοπροβάτων μας.
Ζητάμε τη στήριξη της ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ, των τυριών και του γιαουρτιού μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ