ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ανδριανός στη Βουλή: Γιατί δεν έχει ακόμη καταβληθεί η έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας, και Επιδαύρου για τις καταστροφές από τον«Ζορμπά»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:54:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Γιατί δεν έχει ακόμη καταβληθεί η έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας, και Επιδαύρου για τις καταστροφές από τον«Ζορμπά»
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζη με θέμα την καθυστέρηση της καταβολής της έκτακτης χρηματοδότησης 2,5 εκ. ευρώ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Ερμιονίδας και 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Επιδαύρου για την αποκατάσταση των ζημιών από τον κυκλώνα «Ζορμπάς».

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τον καταστροφικό κυκλώνα «Ζορμπάς» το φθινόπωρο 2018 και τις εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές στην Αργολίδα τις οποίες διαπίστωσε και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας κατά τις επισκέψεις του, είχε δεσμευτεί ότι για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών θα δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση άνω των 2,5 εκ. ευρώ στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, άνω του 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Ερμιονίδας, και άνω του 1 εκ. ευρώ στον Δήμο Επιδαύρου, καθώς και ότι για τις εκτεταμένες ζημιές στην παραλία του Κιβερίου το Υπουργείο επρόκειτο να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών για την ανάληψη και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων.

Οι δεσμεύσεις αυτές παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

- Για ποιο λόγο δεν έχουν υλοποιηθεί οι ως άνω δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τον κυκλώνα του φθινοπώρου 2018 στην Αργολίδα

- Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους ως άνω Δήμους της Αργολίδας

- Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την προγραμματική σύμβαση για την παραλία Κιβερίου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ