Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας – Νέος υπ. Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | |
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας – Νέος υπ. Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκης (βίντεο)
Την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο, που σήμανε και την λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας.


Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου και ανακοίνωσε ότι νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες» είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε για την κυβερνητική συνεργασία, λέγοντας πως “βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαπλοκής”.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, όπως είπε, συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, από τον οποίο, είχε ζητήσει «καθαρές κουβέντες».

“Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο όπως και από όλους καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Σήμερα μου δήλωσε ότι παραιτείται από υπ. Άμυνας και ότι θα ζητήσει να κάνουν το ίδιο τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ. Την έκανα δεκτή, όπως θα κάνω και όποια άλλη παραίτηση υπουργού”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ