ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Εντείνονται τα σοβαρά προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. | |
Σοβαρά τα προβλήματα των παράγωγων εσπεριδοειδών στην Αργολίδα
 Πολύ σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τα εσπεριδοειδή για τα οποία φημίζεται ο νομός μας και αποτελούν το οξυγόνο της οικονομίας του, επισημαίνει ομάδα παραγωγών που διαθέτει περίπου 1500 τόνους εξαιρετικής ποιότητας πορτοκαλιών.


1) Με πρόφαση το κλείσιμο του εργοστασίου «Φραγκίστα» κάποιοι έμποροι λυμαίνονται την αγορά και παίρνουν τα εσπεριδοειδή σε «εξευτελιστικές» τιμές κυριολεκτικά κάτω του κόστους.

2) Ο ΕΛΓΑ τα τελευταία χρόνια - και το γνωρίζουμε γιατί έχουμε προσωπικές επαφές με τους προϊσταμένους τους- αδιαφορεί για ζημιές παγετού, χαλαζίου κ.λπ. , καλύπτοντας με ελάχιστες ή μηδενικές αποζημιώσεις τους παραγωγούς.

3) Οι τιμές λιπασμάτων και άρδευσης και ακόμα περισσότερο όσον αφορά τον Ανάβαλο αυξάνονται συνεχώς προς τους συνεπείς παραγωγούς, ενώ οι «κακοπληρωτές» συνεχίζουν να ποτίζουν χρεώνοντας τα ΤΟΕΒ. Επίσης το νερό του Αναβάλου έχει προβλήματα αλμύρας καθώς κανένας από την Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται να το διορθώσει καταστρέφοντας το πολύτιμο φυτικό κεφάλαιο.
Κλείνοντας πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω δημιουργούν πρόβλημα στην χώρα μας, κάτι το οποίο θα φανεί στο άμεσο μέλλον σε ένα σημαντικότατο εξαγώγιμο προϊόν όπως είναι τα εσπεριδοειδή.

Πρέπει να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας το φημισμένο προϊόν μας και τους απελπισμένους παραγωγούς συμπεριλαμβανομένων και εμάς που προσπαθούμε να κρατάμε ψηλά την ποιότητα.

Ομάδα παραγωγών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ