ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ποιος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | |
Ποίος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
Στην Αργολίδα τον Παναγιώτη Νίκα τον γνωρίζουμε μόνο ως έναν επιτυχημένο Δήμαρχο της Καλαμάτας για σειρά ετών, με το όνομά του να φιγουράρει, ως το σοβαρότερο και ικανότερο εκ των διεκδικητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ποιος είναι όμως ο Παναγιώτης Νίκας εκτός από Δήμαρχος της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας, που επί των ημερών του απογειώθηκε.

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη). Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάσθηκε ως καθηγητής για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του και τιμήθηκε σε δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο των συναδέλφων του. Στην πόλη της Καλαμάτας διαμένει πάνω από 40 χρόνια και είναι δημότης της από το 1978.

Εξελέγη τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής Νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

Από τον Ιανουάριο του 2007 και επί τρεις συνεχόμενες θητείες είναι Δήμαρχος Καλαμάτας.

Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011 -2014).

Είναι έγγαμος με την Αναστασία Μηλίτση, διδάκτορα φιλόλογο, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο νομό Μεσσηνίας, και έχει τρία παιδιά, τον Βαγγέλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών PhD ΕΜΠ, τον Ηλία, Πανεπιστημιακό Ιατρό, απόφοιτο ΑΠΘ και διδάκτορα Πανεπιστημίου Μονάχου (TUM) και το Νικόλαο, Πολιτικό Μηχανικό ΑΠΘ και MSc στα εφαρμοσμένα οικονομικά και χρηματοοικονομικά ΑΣΟΕΕ.

Παναγιώτης Νίκας: Είμαι γνήσια αυτοδιοικητικός

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να ηγηθώ του φιλελεύθερου ψηφοδελτίου, στις προσεχείς εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση του χρέους μου απέναντι στο λαό και τον τόπο μας, απευθύνομαι σ’ όλους τους Πελοποννησίους και τους διαβεβαιώνω ότι θα αναλώσω τις δυνάμεις μου για την προκοπή και την ανάπτυξη όλων των περιοχών της Πελοποννήσου και, ιδιαίτερα, των πιο λησμονημένων και των πιο αδικημένων.

Είμαι γνήσια αυτοδιοικητικός, με τρεις θητείες στην αιρετή Νομαρχία, ως Αντινομάρχης, τρεις θητείες ως Δήμαρχος Καλαμάτας, μια θητεία ως Πρόεδρος των Δήμων της Μεσσηνίας (ΤΕΔΚ) και άλλη μια ως Πρόεδρος των Δήμων της Πελοποννήσου (ΠΕΔ). Έχω, επομένως, βαθιά γνώση των προβλημάτων μας και την εμπειρία επίλυσής τους, με αγωνιστική διάθεση και, συγχρόνως, πνεύμα και συμπεριφορά διαλόγου, συνεννόησης, αλληλοκατανόησης, ηπιότητας και αλληλοσεβασμού.

Η δική μας Πελοπόννησος, η πιο ιστορική, η πιο όμορφη και με τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχή της πατρίδος μας, αξίζει και δικαιούται να βρίσκεται στην πρωτοπορία κάθε δραστηριότητας: στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις υποδομές, την εκπαίδευση, την προστασία και την ανάδειξη της πατρογονικής μας κληρονομιάς, την πρόνοια και την αλληλεγγύη στη φτώχεια και τη δυστυχία, που περισσεύουν στις μέρες μας.

Αγαπητοί μου Πελοποννήσιοι,
Καλόν αγώνα και με τη νίκη!

Παναγιώτης Ε. Νίκας
Υποψ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ