ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και αφρικανική σκόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 π.μ. |


ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και αφρικανική σκόνη
Νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν», ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ισχυρά φαινόμενα από την Τρίτη

Την Τρίτη (29/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μικρή άνοδος στα νότια.

Την Τετάρτη (30/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Πέμπτη (01/01) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες παγετός.

Την Παρασκευή (01/02) στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τοπικά στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες παγετός.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ