Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Βραβείο για τον Ναυπλιώτη ερευνητή Κωνσταντίνο Γκρίτζαλη στην Ιρλανδία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:16:00 μ.μ. |
Βραβείο για τον Ναυπλιώτη ερευνητή Κωνσταντίνο Γκρίτζαλη στην Ιρλανδία
Δυο ερευνητές κέρδισαν σε διαγωνισμό που διεξήχθη στην Ιρλανδία σημαντική κυβερνητική χρηματοδότηση  Ένας εξ’ αυτών, ο επιστήμονας Κωννσταντίνος Γκρίτζαλης από το Ναύπλιο.

Ο Κωνσταντίνος, από τη Σχολή της Βιοτεχνολογίας, πήρε το μεγαλύτερο βραβείο ύψους € 425.000. για να συνεχίσει τις έρευνές του στην υδρόβια ρύπανση και τις επιπτώσεις ρύπων και νέων υλικών στα οικοσυστήματα γλυκού νερού.

Τα βραβεία θα προσφέρουν φυσικά μια συμβολή στους μισθούς του ερευνητή και θα συνεπάγονται επίσης τη συνεργασία τους με ένα σχετικό μέντορα.

Σχολιάζοντας τα νέα, ο καθηγητής MacCraith του Πανεπιστημίου δήλωσε: Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος SIRG με έμφαση στο STEM είναι η υποστήριξη εξαιρετικής επιστημονικής και μηχανικής έρευνας που έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Οι σημερινές χορηγήσεις χρηματοδότησης αντιπροσωπεύουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στους ερευνητές μας.

Ο Κωνσταντίνος θα υποστηρίξει την εκτίμηση των επιπτώσεων ρύπων και νέων υλικών στα οικοσυστήματα γλυκού νερού για να τα κατανοήσουν καλύτερα προτού φθάσουν σε επισφαλή επίπεδα. Η έρευνά του θα διαρκέσει 4 χρόνια
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ