ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά αύριο πολλά σχολεία σε όλη την χώρα λόγω χιονιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. | |
Κλειστά αύριο πολλά σχολεία σε όλη την χώρα λόγω χιονιά
Ο «Τηλέμαχος» έχει δείξει τις… άγριες διαθέσεις του και έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές πολιτικής προστασίας και τους δήμους ανά τη χώρα, που συστήνουν στους κατοίκους μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ λαμβάνουν μέτρα για την προστασία αστέγων από το ψύχος.

Παράλληλα, ύστερα από απόφαση των αρμόδιων φορέων, πολλά σχολεία θα παραμείνουν αύριο Τρίτη (08/01) κλειστά σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το κουδούνι δεν θα ηχήσει και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα.

Ποια σχολεία θα κλείσουν στην Αττική


Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό πως στην Αττική τα σχολεία που θα παραμείνουν αύριο κλειστά είναι:

-Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου Ωρωπού.

-Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το ΚΔΑΠ.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρη), και για την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Ασπροπύργου.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Διονύσου.

-Όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, στον δήμο Παλλήνης.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Παιανίας.

-Όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αχαρνών.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Σαρωνικού.

-Όλα τα σχολεία του δήμου Λαυρεωτικής.


Όσον αφορά στη δυτική Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

– Μεγαρέων
– Ελευσίνας

· Π.Ε. Νήσων
– Δήμος Σπετσών


Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να ανακοινωθούν και άλλα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στον νομό Αττικής.

Κλειστά σχολεία σε δήμους των νομών Άρτας και Ιωαννίνων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω παγετού.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννίνων αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.
Νομός Λάρισας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.

Στον νομό Θεσσαλονίκης,
κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο”.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού δίνεται “μάχη”, προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές και να ανοίξουν τα σχολεία.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων”.

Αντίθετα, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι αύριο 8 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.
Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν στη δυτική Μακεδονία

Ο ολικός παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας υποχρέωσε τους δημάρχους να κλείσουν τα περισσότερα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια, τόσο για λόγους ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, όσο κι επειδή σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα με λέβητες πετρελαίου, που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, απαιτείται χρόνος, προκειμένου οι σχολικές αίθουσες να αποκτήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι δήμαρχοι, Βοΐου, Γρεβενών, Δεσκάτης και Φλώρινας, που τα σχολικά τους συγκροτήματα θερμαίνονται με λέβητες πετρελαίου, στις 8 το πρωί οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -15 και -18 βαθμών Κελσίου.

Έτσι, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τέλος, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Αδαμόπουλου, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά στις 8 Ιανουαρίου, εξαιτίας της συμμετοχής των σχολείων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις “Ραγκουτσάρια 2019”, που διοργανώνει ο δήμος Καστοριάς.
Έβρος

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων.

Κλειστά σχολεία και στην Κεφαλονιά

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ