Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Χιλιάδες αυτοκίνητα στα αμπάρια ακυβέρνητου πλοίου που καίγεται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. |
Χιλιάδες αυτοκίνητα στα αμπάρια ακυβέρνητου πλοίου που καίγεται
Η παραμονή της πρωτοχρονιάς δεν κύλησε το ίδιο ευχάριστα για όλους, πόσο μάλλον για το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς αυτοκινήτων Sincerity Ace, το οποίο εξακολουθεί να πλέει ακυβέρνητο μεταξύ Ιαπωνίας και Χαβάης έχοντας χιλιάδες αυτοκίνητα στις αποθήκες του.

Ειδικότερα ο κυβερνήτης του Sincerity Ace, με σημαία Παναμά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 31 Δεκεμβρίου, με τον καπετάνιο του πλοίου να κάνει λόγω για φωτιά στο εσωτερικό του κύτους, για προσπάθεια κατάσβεσης αλλά και πρόθεση για εγκατάλειψη του Sincerity Ace.

Το μήκους 200 μ. πλοίο μετέφερε αυτοκίνητα από την Yokohama της Ιαπωνίας στην Honolulu της Χαβάης. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, με την συνεισφορά πέντε ακόμη εμπορικών πλοίων που κατέφθασαν στην περιοχή, κατάφεραν να διασώσουν 16 από τα 21 μέλη του πληρώματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς η τύχη ενός εκ των μελών εξακολουθεί να αγνοείται ενώ τέσσερις θεωρούνται νεκροί καθώς, παρόλο που εντοπίστηκαν από τους διασώστες στο νερό και παρά τις προσπάθειες των τελευταίων να τους ανασύρουν δεν δείχνουν σημάδια ζωής.

Το Sincerity Ace, που έχει μέγιστη χωρητικότητα 6.400 οχήματα, συνεχίζει να πλέει ακυβέρνητο ενώ η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμη. Θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να φτάσουν κοντά στο Sincerity Ace μικρότερα πλοία για την ρυμούλκηση του καθώς αυτό βρίσκεται περίπου 2.000 μίλια από την Χαβάη.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ