ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη δίνη της φωτιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:31:00 μ.μ. | |
 ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη δίνη της φωτιάς
 Του Παναγιώτη Θεοδωράκου

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι μονόδρομος καθώς ο πρωθυπουργός κύριος ΤΣΙΠΡΑΣ όχι μόνο δεν μπορεί να ελέγξει τα στελέχη του, που έχουν μετατρέψει το υπουργικό συμβούλιο σε πεδίο μάχης, αλλά αδυνατεί να λάβει και αποφάσεις.

Από την ημέρα που ανέλαβε ως και σήμερα καμία ενέργειά του δεν έχει καταγραφεί ως ικανή να πείσει το εκλογικό σώμα ότι διοικεί τη χώρα και με τη σκιώδη παρουσία του δίνει το μήνυμα ότι δεν κάνει για την δουλειά που του ανατέθηκε. Δεν συντονίζει, δεν κατευθύνει, δεν αποφασίζει, δεν διοικεί.

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, με τις Αρχές μεγάλωσε μία γενιά πολιτικών που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο. Είναι η γενιά που χρεοκόπησε τον κόσμο, πλούτισε τις τράπεζες και αποσταθεροποίησε κάθε κοινωνική κατάκτηση. Χρεοκοπούν οι λαοί για να σωθούν οι τράπεζες, αλλά χρεοκοπεί ηθικά και ο Καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός δεν ξεκινάει με το «δίνω» αλλά με το «παράγω» και επεκτείνεται στο διατηρώ, χρησιμοποιώ και εμπορεύομαι. Ο καπιταλισμός δεν στηρίζεται στην πίστη ή την ελπίδα. Στηρίζεται στη λογική και στο μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Εκφράζεται στον απόλυτο νεοφιλελευθερισμό των αγορών, ξεπερνά την πολιτική. Τότε είναι που η δημοκρατία μοιάζει με δύο λύκους και ένα πρόβατο που ψηφίζουν για να αποφασίσουν ποιο θα φαγωθεί. Ότι συμβεί στο μέλλον θα είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης απόφασης. Είναι πολύ κοντά η εποχή που θα πρέπει να αποφασίσουμε να στραφούμε στις προοδευτικές αξίες συμπεριλαμβάνοντας την Ενότητα και όχι την Διαίρεση, την Ισότητα και όχι την Υποτέλεια. Η επιτυχία μας προέρχεται από την συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Αυτές οι προοδευτικές αξίες είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο για να επιβιώσουμε σαν ανθρώπινο είδος και να δημιουργήσουμε μία πραγματική δημοκρατική κοινωνία. Γιατί στο μέλλον αν ο κόσμος κυβερνάται με τις αρχές της ιδιοτέλειας και της επιβίωσης του ισχυρότερου μπορεί να διαπιστώσουμε με πολύ επώδυνο τρόπο ότι η ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι έτοιμη αρκετά για να επιβιώσει.

Σύντροφοι, σε λίγους μήνες αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των συντηρητικών δυνάμεων της κυβέρνησης (Φρανκενστάιν). Πολίτες μαστιγωμένοι κάτω από το καθεστώς ψυχολογικής βίας μίας κυβέρνησης που αποπνίγεται, που θυμίζει ΤΙΤΑΝΙΚΟ που προσεγγίζει το παγόβουνο της χρεοκοπίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει το στίγμα και την δυναμική του. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Μία βόλτα στην ελληνική ύπαιθρο αρκεί να πείσει για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος. Χωριά που έχουν ερημώσει, προϊόντα που δεν πωλούνται, οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, συν τα φορολογικά μέτρα που σφαγιάζουν το φτωχό Έλληνα πολίτη.

Κύριε Τσίπρα, η συμφιλίωση του κράτους με τον πολίτη αποτελεί ικανή και απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της κοινωνίας των πολιτών, στη μορφή της πραγματικής συμμετοχής του πολίτη στα Κοινά. Σας θυμίζω κύριε Τσίπρα, το 1977 ο Ανδρέας Παπανδρέου τόνιζε ότι ο Σοσιαλισμός είναι εφικτός μονάχα αν ο λαός είναι αναμφισβήτητος, μοναδικός φορέας πολιτικής εξουσίας. Τέσσερα χρόνια μετά κλήθηκε να υλοποιήσει τις ιδέες του και είχε συνδυάσει το όραμά του για μία δίκαιη κοινωνία με βιώσιμη ανάπτυξη και προωθούσε δεσμευτικά πολιτικές αναδιανομής προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Κοινωνική απελευθέρωση και Αλληλεγγύη.

Εσύ κύριε Τσίπρα, το μόνο που κατάφερες είναι να γίνεις υπηρέτης του Λευκού Οίκου και της Μέρκελ. Η χώρα αναμφισβήτητα χρειάζεται τομείς αλλαγής, μεταρρύθμισης και να δοθούν πόροι κατά προτεραιότητα και όχι να διαχειρίζονται παγκάρι εκκλησίας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη το νέο τραίνο της τεχνολογίας και όχι ένα νέο σχέδιο «MARSAL».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ