ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Σεμινάριο Feldenkrais με τη Μαριέλα Νέστορα (Artshub) στο "ΣΩΜΑ" Family Concept στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Σεμινάριο Feldenkrais με τη Μαριέλα Νέστορα (Artshub) στο "ΣΩΜΑ" Family Concept στο Ναύπλιο
Το FELDENKRAIS είναι μια μέθοδος επανεκπαίδευσης της κίνησης και έχει το όνομα του ιδρυτή της Δρ. Moshe Feldenkrais. Βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο η κίνησή μας οργανώνεται από το νευρικό σύστημα. Προάγει τη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.

Συχνά ο τρόπος που κινούμαστε μάς δημιουργεί προβλήματα δίχως να το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι ή ότι κάτι στο σώμα μας έχει φθαρεί. Όμως η ρίζα του προβλήματος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το σώμα μας. Δεν συνειδητοποιούμε πώς κινούμαστε.

Στα ομαδικά μαθήματα Feldenkrais: Awareness through movement, (Συνειδητότητα μέσω της κίνησης) μαθαίνεις πώς να αντιλαμβάνεσαι το πώς κινείσαι. Επίσης το πώς αλλιώς μπορείς να κινηθείς, αυξάνοντας τις επιλογές σου, την άνεση και ευχαρίστηση μέσα στο σώμα και την κίνησή σου. Με ήπιες κινήσεις, μιας και η μέθοδος Feldenkrais στηρίζεται στην ιδέα ότι θα βιώσεις μεγαλύτερες αλλαγές αν οι νέες επιλογές κίνησης που ανακαλύπτεις είναι πιο άνετες και πιο ευχάριστες από αυτές που έχεις συνηθίσει.

Η μέθοδος Feldenkrais απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις κινητικές τους ικανότητες και τη σχέση με το σώμα τους. Η ηλικία ή η εμπειρία δεν παίζει ρόλο. Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες. Μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ανακαλύπτουν τρόπους να διατηρήσουν και επανακτήσουν τις κινητικές τους ικανότητές χωρίς κόπο ή πόνο.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο ομαδικά μαθήματα Feldenkrais Awareness through Movement – Συνειδητότητα μέσω της κίνησης. Στα μαθήματα που δημιούργησε Ο Δρ. Feldenkrais το νευρικό μας σύστημα επαναφέρεται στο είδος κινητικής μάθησης που όλοι βιώσαμε φυσικά όταν ήμασταν μωρά. Η επίδραση των μαθημάτων είναι βαθιά και άμεση.

Τι χρειάζεται να φέρω μαζί μου;
Άνετα ζεστά ρούχα, μπλούζα με μακριά μανίκια και κάλτσες. Προαιρετικά: στρωματάκι, κουβέρτα, παρεό.

Διδάσκει η Μαριέλα Νέστορα (M.Sc. Biology), Χορογράφος και Feldenkrais practitioner, μέλος του Feldenkrais Center.

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ
Περιορισμένες Θέσεις: 20 συμμετοχές.

 Συμμετοχή μόνο με κρατήσεις θέσεων μέχρι και 25/01/2019.
6941648181 / 2751306740 τηλέφωνο γραμματείας γυμναστήριου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ