ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Η «Ωκεανίς» δεν λέει να ηρεμήσει - Στους -10,8 η χαμηλότερη θερμοκρασία - Μέχρι την Τρίτη η κακοκαιρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:13:00 π.μ. |
Η «Ωκεανίς» δεν λέει να ηρεμήσει - Στους -10,8 η χαμηλότερη θερμοκρασία - Μέχρι την Τρίτη η κακοκαιρία
Ο καιρός το έχει πάρει απόφαση να μας… ταλαιπωρήσει. Η «Ωκεανίς» όπως ονομάστηκε η νέα κακοκαιρία έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, ωστόσο δεν… προβλέπεται να υποχωρήσει τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Πολικές θερμοκρασίες!

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει την κατανομή της θερμοκρασίας στη χώρα, όπως προκύπτει από ανάλυση μετρήσεων 316 σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στις 9 το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019.
Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.
«Λυσασμένοι» άνεμοι και απαγορευτικό!

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν τα 9 και στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας αφού ο καιρός και η… Ωκεανίδα δεν ηρεμούν!

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Κλειστές είναι εξάλλου οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας θα εκτελούνται μόνο μέχρι τις 9 το πρωί.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πέρα, όμως, από τους θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά αλλά και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου 23/02, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Επιπρόσθετα, έπεσαν περίπου 2.000 (!) κεραυνοί κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη.
Με πληροφορίες από: meteo.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ