ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Σοβαρά προβλήματα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των 10 Μποφόρ στο Αιγαίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:08:00 μ.μ. | |
Σοβαρά προβλήματα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των 10 Μποφόρ στο Αιγαίο
Συνολικά από χτες, Σάββατο, στις 06.00, μέχρι σήμερα στις 06.00, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έλαβε στην Αττική συνολικά 129 κλήσεις για κοπές δένδρων που έπεσαν από τους πολύ ισχυρούς ανέμους και άλλες 94 κλήσεις για απομάκρυνση πινακίδων και άλλων αντικειμένων που έπεσαν στους δρόμους και αυτοκίνητα.

Επίσης δύο οχήματα της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν χτες το βράδυ στην Πάρνηθα για τον απεγκλωβισμό δύο οικογενειών, (συνολικά οκτώ ατόμων), των οποίων τα αυτοκίνητα ακινητοποιηθήκαν από τον χιονιά σε χωματόδρομο κοντά στο καταφύγιο στην θέση Φλαμπούρι.

Τελικά, εκχιονιστικό μηχάνημα άνοιξε δρόμο προκειμένου τα δύο αυτοκίνητα να μπορέσουν να βγουν στην άσφαλτο και με την συνοδεία των πυροσβεστών στα δύσκολα σημεία, οι δύο οικογένειες έφτασαν σώες στα σπίτια τους.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, λόγω χιονιού, τα αυτοκίνητα στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας κινούνταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν πολύ γρήγορα το δρόμο και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά 136 κλήσεις το τελευταίο 24ωρο, που αφορούσα: 99 κοπές δένδρων, 26 απομακρύνσεις αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τον αέρα, έξι μεταφορές ασθενών, κυρίως για αιμοκάθαρση, και πέντε παροχές βοήθειας σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια με τα αυτοκίνητα τους.

Οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν με οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν 3 στη Λήμνο, ένας στην Σάμο, ένας στην Αλεξανδρούπολη και ένας στην Χαλκιδική.

Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν τα 9 και στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Κλειστές είναι εξάλλου οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας θα εκτελούνται μόνο μέχρι τις 9 το πρωί.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ