ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για 1.314 προσλήψεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:38:00 μ.μ. | |
Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για 1.314 προσλήψεις
Πράσινο φως άναψε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για συνολικά 1.314 προσλήψεις. Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, το οποίο θα απασχοληθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για διάστημα οκτώ μηνών σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, οι 1.314 προσλήψεις ατόμων Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθούν ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Οσον αφορά τις ειδικότητες, αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις Φύλαξης - Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων ΔΕ, Φύλαξης - Πληροφόρησης Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων ΔΕ, προσωπικού Λογιστικής ΤΕ, βοηθητικού προσωπικού - προσωπικού καθαριότητας ΥΕ, βοηθητικού προσωπικού - εργατών ΥΕ. Μάλιστα, η πλειονότητα των προκηρυσσόμενων θέσεων είναι αυτές για τους φύλακες αρχαιοτήτων. Αναλυτικά, θα προκηρυχθούν 1.164 θέσεις Φύλαξης - Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων ΔΕ, 100 θέσεις Φύλαξης - Πληροφόρησης Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων ΔΕ, 8 θέσεις Λογιστικού ΤΕ, 33 θέσεις βοηθητικού προσωπικού - προσωπικού καθαριότητας ΥΕ και τέλος 9 θέσεις βοηθητικού προσωπικού - εργατών ΥΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ειδικά για το προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου. Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, η διαδικασία που αφορά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης πρόσληψης και των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων για την επιλογή του προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Επιγραφικού Μουσείου, του Νομισματικού Μουσείου και του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αρμόδιοι για την τήρηση της κατά νόμο διαδικασίας πρόσληψης καθίστανται οι οικείοι προϊστάμενοι. Είναι ενδεικτικό πως στις πέντε αυτές υπηρεσίες θα πραγματοποιηθούν συνολικά 342 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 310 είναι φυλάκων. Σε ό,τι αφορά τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, μεταξύ αυτών και της Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου, Εβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πειραιώς και Νήσων, Πόλης Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου - Ικαρίας, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Χανίων, Χίου, η αρμοδιότητα τήρησης των νόμιμων διαδικασιών πρόσληψης εμπίπτει αποκλειστικά στους οικείους προϊσταμένους της εκάστοτε υπηρεσίας.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, οι προϊστάμενοι θα καθορίσουν την κατανομή του προσωπικού ανά μουσείο, αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο, βάσει πάντα των αναγκών της υπηρεσίας τους. Σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία, πάντως, συμπεριλαμβάνεται η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ