ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

«Τρέχοντας στην Ιστορία» με τον 14ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο στις 7 Απριλίου 2019

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:04:00 μ.μ. | |
 «Τρέχοντας στην Ιστορία» με τον 14ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο στις 7 Απριλίου 2019
Το Άργος αποτέλεσε κορυφαίο κέντρο ολυμπιακής παιδείας στην αρχαιότητα και τα δρομικά γεγονότα που διοργανώνονται σήμερα από το Δήμο Άργους Μυκηνών, βασίζονται στην σπουδαία αυτή παρακαταθήκη, ενώ διαρκώς εμπλουτίζονται με πολιτιστικά στοιχεία και ποιοτικές παράλληλες εκδηλώσεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εξαιρετικές προτάσεις, πολυεπίπεδα αθλητικά γεγονότα που ξεχωρίζουν.

Όλες οι διοργανώσεις, παρά τις υψηλές παροχές σε όλους τους συμμετέχοντες, είναι μαζικές, ανοιχτές, λαϊκές, δωρεάν - χωρίς οιοδήποτε κόστος συμμετοχής.

Το σύνθημα μας είναι : «Τρέχοντας στην Ιστορία» και δικαίως επειδή οι διαδρομές πραγματικά μαγεύουν δρομείς και περιπατητές που έρχονται σε επαφή και γνωρίζουν βαθύτερα τα ιστορικά τοπόσημα και τα σπουδαία μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού .

Η αφετηρία μας είναι η Πύλη των Λεόντων στις «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της Ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι θρύλοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες μέσα από τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική έκφραση και την τέχνη.

Το προσωπείο του Αγαμέμνονα είναι ένα εύρημα ανασκαφής των Μυκηνών το 1876 από τον Ερρίκο Σλήμαν. Το εύρημα είναι ένα χρυσό προσωπείο και βρέθηκε πάνω στο πρόσωπο ενός σώματος στο θάλαμο Ε' του ταφικού περιβόλου Α' των Μυκηνών. Ο Σλήμαν πίστευε ότι ανακάλυψε τη σορό του θρυλικού αρχαίου βασιλιά Αγαμέμνονα, από όπου το εύρημα πήρε την ονομασία του. Σύγχρονες αρχαιολογικές μελέτες ωστόσο απέδειξαν ότι το προσωπείο ανάγεται το 1550-1500 π.Χ. . Σήμερα το προσωπείο εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Η Πύλη των Λεόντων 
είναι η είσοδος της μυκηναϊκής ακρόπολης, η οποία φέρει το αρχαιότερο δείγμα μνημειακής γλυπτικής στην Ευρώπη, στο τρίγωνο πάνω από το υπέρθυρο.

Είναι κατασκευασμένη πάνω σε τείχος του τέλους του 13ου π.Χ. αιώνα, που λόγω μεγέθους και κατασκευής ονομάζεται κυκλώπειο. Μέσα στο χώρο της ακρόπολης υπάρχουν δεξιά από την Πύλη, η σιταποθήκη και σ’ έναν κυκλικό περίβολο οι έξι βασιλικοί τάφοι που ανάσκαψε ο Σλήμαν, το 1876, ο λεγόμενος Ταφικός Κύκλος Α, απ’ όπου ήρθαν στο φως μυθικά ευρήματα, όπως οι περίφημες χρυσές προσωπίδες, τα πολυποίκιλα ξίφη, τα χρυσά κοσμήματα.


14ος Αργειακός-Μυκηναΐκός Δρόμος,

Ημιμαραθώνιος ασφάλτινης διαδρομής, καθώς και αγώνας 5,5 χιλιομέτρων.

Συνδιοργάνωση:

Μαραθωνοδρόμοι-δρομείς Αργολίδας, Ν.Π.Κ.Μ.Π-Α Δήμου Άργους-Μυκηνών

Θα ανακοινωθεί σύντομα προκήρυξη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ