ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους ενημέρωσε τα παιδιά για τους κινδύνους που διατρέχουν στο χώρο του καθιστικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | |
Η 1Η ΤΟΜΥ Άργους ενημέρωσε τα παιδιά για τους κινδύνους που διατρέχουν στο χώρο του καθιστικού
Τη Δευτέρα 18/02/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου.


Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Είμαι ασφαλής στο σπίτι», ήταν «Είμαι ασφαλής στο καθιστικό» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του καθιστικού του σπιτιού και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τις σκληρές/ανένδοτες επιφάνειες (π.χ. τοίχοι, δάπεδο), τα έπιπλα, τα γυάλινα και κεραμικά αντικείμενα και διακοσμητικά, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα συρτάρια, τις πόρτες, τα παράθυρα και τις εστίες θέρμανσης (π.χ. σόμπα, τζάκι) κ.ά.
Το καθιστικό είναι χώρος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας για την οικογένεια και δεν αποτελεί κατάλληλο και ασφαλή χώρο για τα παιδικά παιχνίδια, καθώς μπορεί να εμπεριέχει ποικίλους κινδύνους. Η αναγνώριση των κινδύνων και η έμφαση στην πρόληψη μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα παιδικά ατυχήματα, που λαμβάνουν χώρα στο σπίτι.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση, ενώ τα παιδιά συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση, περιγράφοντας τις εμπειρίες τους από σχετικά ατυχήματα.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ