ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Είμαι ασφαλής με το ποδήλατο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. |
Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Είμαι ασφαλής με το ποδήλατο»
Τη Πέμπτη στις 24/01/2019 και το Σάββατο 02/02/2019, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους και Άργους «Παιδική Πολιτεία», αντίστοιχα.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Είμαι ασφαλής με το ποδήλατο» και σκοπός της ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου, την αναγνώριση πιθανών κινδύνων κατά τη χρήση του, την πρόληψη των ατυχημάτων και των συνεπειών τους για το παιδί και την οικογένειά του. Έμφαση δόθηκε στην υιοθέτηση ασφαλούς συμπεριφοράς από τα παιδιά κατά την οδήγηση του ποδηλάτου τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην εξοχή.

Το ποδήλατο αποτελεί μια διαχρονική διασκέδαση για τα παιδιά, όμως η χρήση του είναι απαραίτητο να γίνεται σε ασφαλές περιβάλλον και να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες ασφαλείας. Οι πρακτικές οδηγίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον έλεγχο του ποδηλάτου πριν από την οδήγηση (τιμόνι, ρόδες, αλυσίδα, φώτα, κουδούνι κ.ά.), τη χρήση κατάλληλης ενδυμασίας και υπόδησης, τη χρήση του κατάλληλου κράνους και κυρίως τη γνώση και εφαρμογή των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τα παιδιά.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την κ. Σπυράκη Γενική Ιατρό, την κ. Γιαννακοπούλου ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό, την κ. Μπόζνου ΠΕ Νοσηλεύτρια και την κ. Σωτηροπούλου ΠΕ Νοσηλεύτρια παρουσίασαν στους μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση.

Οι μαθητές επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, εκφράζοντας τις απορίες τους στην ομάδα υγείας.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ



ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ