ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

"Καλπάζει" η γρίπη - Στους 22 οι νεκροί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. |
"Καλπάζει" η γρίπη - Στους 22 οι νεκροί
Στους τουλάχιστον 22 ανέρχονται οι νεκροί της γρίπης, καθώς μια γυναίκα 78 ετών που νοσηλευόταν με πνευμονία τελικά απεβίωσε από επιπλοκές της γρίπης τύπου Η1Ν1, στην Κρήτη.

Θερίζει η γρίπη στην Ελλάδα με τα κρούσματα να αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Χθες ηλικιωμένη κατέληξε από επιπλοκές ενώ νοσηλευόταν για 15-20 ημέρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και παρέμενε διασωληνωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από γρίπη στην Κρήτη. Από Η1Ν1 «έσβησαν» ακόμη το 5χρονο κορίτσι στο Ηράκλειο και ένας 38χρονος στα Χανιά.

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Λάρισα

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα Λάμπρο Καραγιώργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιώργος, τα τρία από αυτά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Εξ’ αυτών πάντως, μόλις το ένα είναι από το νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Φαρσάλων, ενώ τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Καραγιώργος εξήγησε πως «υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία. Ο φετινός ορότυπος του ιού τους «πιάνει» όλους. Η Λάρισα ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει περιστατικό, δεν ξέρουμε με τι δύναμη θα έρθει. Είναι σαν μία καταιγίδα, από κάπου περνάει και από κάπου όχι. Δεν γνωρίζουμε τι εμβολιαστικό ποσοστό έχουμε για παράδειγμα… Αν έχουμε ένα καλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να λάβει ελάχιστη έκταση».

Χθες, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ανήρτησε ξανά εγκύκλιο για την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Σε αυτή αναφέρεται ότι η χορήγηση αντιικών φαρμάκων, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, πρέπει να ξεκινά το νωρίτερο δυνατό, ακόμη και πριν την εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Επίσης, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας συστήνει τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, ακόμη και τώρα όπως και σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι η δραστηριότητα της γρίπης θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 10 εβδομάδες ακόμη, συστήνει την αυστηρή τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών, όπως η κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο αλλά και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

Συστήνεται, ακόμη, η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους και για τους ασθενείς η πλήρης ανάρρωση πριν την επιστροφή στις δραστηριότητές τους.

Σε έξαρση και στην Ρουμανία - 82 νεκροί


Ογδόντα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία της γρίπης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα τελευταία θύματα του ιού της γρίπης ήταν δύο γυναίκες και ένα νήπιο, ηλικίας μόλις δύο ετών. Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από τον ιό της γρίπης τύπου Α. Οι δύο γυναίκες και το δίχρονο αγοράκι δεν είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Κέντρο.

Οι ειδικοί από το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας αναμένουν ύφεση της γρίπης, όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. "Η γρίπη προτιμά το κρύο" δήλωσε η υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Σορίνα Πιντέα, σημειώνοντας ότι, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες, ο ιός της γρίπης παραμένει σε έξαρση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ