Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

Η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ - 23 στελέχη της όμως διαφωνούν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | |
Η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ - 23 στελέχη της όμως διαφωνούν
Η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ, οριστικά με απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής και με καθαρή πλειοψηφία.

Mε πλειοψηφία, 37 ψήφους υπέρ (ποσοστό 65%), ψηφίστηκε η εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ενώ 19 ψήφους έλαβε το κείμενο της μειοψηφίας και υπήρξε και 1 «παρών».

Στην εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να δώσει τις επόμενες πολιτικές μάχες μέσα από το ΚΙΝΑΛ ακυρώθηκε. Η Εκτελεστική Επιτροπή, στις 22 Ιανουαρίου, ουσιαστικά έκανε τη "διαπιστωτική πράξη" ενός ήδη συντελεσμένου γεγονότος από τις 20 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν και είναι αυτονόητη και η αποχώρηση των στελεχών μας από το ΚΙΝΑΛ, την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, από τους Τομείς Πολιτικής και από ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών. Η ΔΗΜΑΡ έχει τεθεί εκτός ΚΙΝΑΛ, δεν συμμετέχει πλέον στο ΚΙΝΑΛ»

Την αντίθεσή τους στην αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής εκφράζουν 23 στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο έκτακτο συνέδριο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός «ενιαίου πολυτασικού φορέα της σύγχρονης κεντροαριστεράς».

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως είναι «αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως «οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο Κίνημα Αλλαγής όλα τα περιθώρια συνθέσεων».

«Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών» συνεχίζουν, για να καταλήξουν ξεκαθαρίζοντας πως «παραμένουμε στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό».

Πρόκειται για τους:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ
ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΖΑΝΗ
ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, ΧΑΝΙΑ
ΚΑΙΝΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΤΑ
ΜΑΚΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΕΡΡΕΣ
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ
ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΜΕΓΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ
ΡΟΥΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΣΟΛΤΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΡΟΔΟΠΗ
ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ