Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Με επιτυχία η 3η Ημερίδα από τους Δεσμούς Αίματος στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | |
Με επιτυχία η 3η Ημερίδα από τους Δεσμούς Αίματος
 Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Την εκδήλωση με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των oστών παρακολούθησαν 300 περίπου μαθητές από 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Άργους, το Επαγγελματικό Λύκειο Άργους, το Μουσικό Λύκειο Αργολίδας και το Νέο Σχολείο.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τη δημιουργό της Ντανιέλλα Δαμιανίδου την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Λευκό αίμα» σε πρώτη επίσημη προβολή μετά την βράβευση της, η οποία βασίστηκε εξολοκλήρου στην εθελοντική προσπάθεια και στήριξη όλων των συντελεστών και ηθοποιών.
Ακολούθως μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους άνθρωποι που είτε βρέθηκαν στην ανάγκη ανεύρεσης συμβατού δότη για κάποιο οικείο τους πρόσωπο περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς και άλλοι που παρότι νόσησαν από λευχαιμία, είχαν την τύχη να βρεθεί ένας συμβατός δότης μυελού των οστών που τους έδωσε άλλη μια ευκαιρία για ζωή .
Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των μαθητών εκφράστηκε μέσα από το χειροκρότημα τους καθώς και τα θερμά τους λόγια για τα έντονα συναισθήματα, τον προβληματικό και τη συγκίνηση που βίωσαν.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η εκδήλωση και συγκεκριμένα τον κ. Ιωάννη Γιατράκο υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, την κ. Ευσταθία Κατοίκου, επισκέπτρια υγείας του τομέα προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, τον κ. Δημήτριο Σιούτη, υπεύθυνο διοικητικών υπηρεσιών του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών δοτών μυελού των οστών ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή» την κ. Ντανιέλα Δαμιανίδου, τους κ. Σπύρο Φωτιάδη, Λένα Κοροβίλα και Χριστίνα Καρακωνσταντή που μας έκαναν τιμή να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους καθώς και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του Νέου Σχολείου Ίρις και Βασιλική που παρουσίασαν την εκδήλωση.
Τέλος ευχαριστούμε το Δήμο Άργους Μυκηνών για την παραχώρηση της αίθουσας Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος ,την ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε για την μεταφορά των μαθητών ,το ξενοδοχείο ΙΓΝΑΝΤΙΑ για την φιλοξενία των ομιλητών ,το ΣΜΙΡΝΕΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΝΗ για το δείπνο ,την Ελευθερία Διμακοπούλου υπεύθυνη της αίθουσας Μ. Αλέξανδρος και τον τεχνικό – ηχολήπτη Κώστα Τσεβόπουλο .
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ