ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Οι 4 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. | | |
Οι 4 υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ναυπλιέων
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ναυπλίου παρουσίασε την Πέμπτη, στο Εργατικό Κέντρο, τους τέσσερις πρώτους υποψήφιους για το Δήμο Ναυπλίου.


Την σύσκεψη άνοιξε ο Γιώργος Πινάτσης, Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Ναυπλίου και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Γκόνης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το δήμο Ναυπλίου. Παρέμβαση έκανε και ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Οι τέσσερις υποψήφιοι για το Δήμο Ναυπλίου είναι:

– Μαρία Αλιμπέρτη, καθηγήτρια, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας και μέλος του προεδρείου της Ομάδας Γυναικών Ναυπλίου (μέλος της ΟΓΕ).

– Μαρία Γκιόκα, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου.

 – Χρήστος Μπαβέλας, πολιτικός μηχανικός. 

– Γιάννης Νταής, συνταξιούχος οικοδόμος.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
«Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στη πρόσκληση μας. Στη σημερινή μας συγκέντρωση θα παρουσιάσουμε τις βασικές μας θέσεις για τη διεκδίκηση του Δήμου Ναυπλίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη του Μάη.

Στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όλων όσων μας έφεραν ως εδώ. Επιδιώκουμε να δώσουμε τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές στο δήμο Ναυπλίου, στην Περιφέρεια, στις ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο στις βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Διανύουμε μια περίοδο που το νέο πολιτικό σκηνικό που στήνεται με το διπολισμό, είναι φτιαγμένο με παλιά σκάρτα υλικά. Τα κόμματα του δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ταυτίζονται στις στρατηγικές τους επιλογές, που οδηγούν στη σημερινή κατάσταση και δημιουργούν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.

Προσπαθούν με κάθε μέσο να μας αποπροσανατολίσουν. Οι διαχωριστικές γραμμές που παρουσιάζουν είναι πλαστές και καλούν το λαό να διαλέξει ανάμεσα στο λιγότερο κακό. Ξέρουμε όμως ότι τι λιγότερο κακό θα φέρει το μεγαλύτερο.

Τώρα οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ βούλιαξαν στο βούρκο της διαχείρισης. Η ΝΔ που προβάλλει ως διάδοχος «υπόσχεται μία από τα ίδια». Τα μικρότερα κόμματα έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και ουσιαστικά όλοι μαζί προσπαθούν να περάσουν όσο πιο ανώδυνα μπορούν τη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει το λαό.

Το ΚΚΕ στέκεται αντίβαρο στη πολιτική αυτή και την αντιπαλεύει με όλα τα μέσα. Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, που πλήττεται από αυτή τη πολιτική, ανεξάρτητα του τι ψήφισε και αν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, να συμπαραταχθεί και να ψηφίσει Λαϊκή Συσπείρωση.
Οδεύουμε προς τις Δημοτικές –Περιφερειακές εκλογές Ευρωεκλογές και ενδεχόμενα και Βουλευτικές.

Οι εκλογές αυτές, όπως άλλωστε και κάθε εκλογική μάχη, είναι κρίσιμες γιατί γίνονται σε μια περίοδο που είναι ανάγκη να δείξουμε την αντίδρασή μας να αντισταθούμε στη λαίλαπα. Τα λαϊκά προβλήματα σ’ όλα τα επίπεδά οξύνονται. Τα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα πολιτιστικά και εν τέλει τα πολιτικά ζητήματα, καθώς και όλος ο δημόσιος βίος έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Αξιοποιούν την οικονομική κρίση για να περνούν στον κόσμο την αποδοχή και την υποταγή. Μας έφτασαν να αποδεχόμαστε, ένα κομμάτι της κοινωνίας να μην έχει ψωμί να φάει.

3000 συμπολίτες μας στο δήμο Ναυπλίου είναι άποροι και 3000 ζούνε με επιδόματα. Αποδεχόμαστε σαν κάτι φυσικό τα συσσίτια, το να κόβουν το ρεύμα ή το νερό από τα σπίτια, να βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς.

Οι νέοι να είναι χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, χωρίς ζωή. Αποδεχόμαστε να είμαστε απασχολήσιμοι. Την εργασία την είπανε απασχόληση. Το δικαίωμα στη δουλειά το κατάργησαν και το χειρότερο θέλουν να το αποδεχτούμε.

Λένε ότι μειώνουν την ανεργία και μας κρύβουν ότι το 55% των εργαζομένων είναι με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Ας μη μιλήσουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα νέα παιδιά, τα παιδιά μας, γυρνάνε στις ξένες αυλές ψάχνοντας να βρουν κάπου να προσληφθούν για να ζήσουν. Η ανεργία, η ανασφάλεια, ο φόβος, ένας τεράστιος φόβος για το αύριο, πλανάται πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Το δικαίωμα στη ζωή το είπαν πολυτέλεια.

Μας κοροϊδεύουν, διαφημίζουν ότι αυξάνουν τον κατώτατο μισθό. Δε μας λένε όμως πόσο έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και πως, ό,τι μας δίνουν θα το πάρουν πίσω με τη κατάργηση του αφορολόγητου.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω η παραγωγικότητα μεγαλώνει. Ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος.

Τον καρπώνονται όμως οι λίγοι. Η συσσώρευση του πλούτου και της δύναμης δεν έχει προηγούμενο.
Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί και εξαθλιωμένοι πολλαπλασιάζονται. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 85% του παγκόσμιου πλούτου. Η συσσώρευση αυτού του πλούτου είναι η αιτία της κρίσης.

Αυτοί που συσσωρεύουν τον πλούτο ελέγχουν την οικονομία, την παραγωγή, την πληροφόρηση (ΜΜΕ), τον πολιτισμό, ελέγχουν τα πάντα.

Με λίγα λόγια, μας ελέγχουν, με άλλα λόγια μας εξουσιάζουν. Στη παραγωγή ο μικρός εξαφανίζεται και γιγαντώνεται ο μεγάλος.

Ότι είναι αναγκαίο για την επιβίωση του ανθρώπου, εμπορευματοποιείται και τείνει να ελεγχθεί από μονοπωλιακούς ομίλους. 

Τέτοια είναι, η τροφή, το νερό, η ενέργεια, η υγεία και τόσα άλλα. Αυτή είναι η ζούγκλα της κοινωνίας που βιώνουμε σήμερα. Είναι ο καπιταλισμός στην ανώτερη του μορφή. Σ’ αυτό καλούμαστε να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε.

Σ’ αυτές τις συνθήκες έχουμε μπροστά μας τις εκλογές και πρέπει να εκφραστούμε, να επιλέξουμε, να ψηφίσουμε.

Όλα τα παραπάνω δεν υλοποιούνται μόνο από την κεντρική εξουσία όποιο κόμμα κι αν είναι στη κυβέρνηση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υλοποιούνται πλέον και από την Τοπική Διοίκηση μετά από τις αλλαγές του θεσμικού της πλαισίου που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, με το σχέδιο «Καποδίστρια», το σχέδιο «Καλλικράτη» και σήμερα με τον «Κλεισθένη». Οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές ψηφίστηκαν απ’ όλα τα κόμματα του αστικού πολιτικού φάσματος και εφαρμόζονται απ’ όλους τους Δημάρχους.

Οι μόνοι που αντιδρούν και το αντιπαλεύουν είναι οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι, γι’ αυτό οδηγούνται κάθε τρείς και λίγο στα δικαστήρια.

Οι αλλαγές αυτές δημιούργησαν ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο που στηρίζεται στην άγρια φοροληστεία του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι στον προϋπολογισμό του 2019 προβλέπεται 1,7 δισ. να δοθούν στους δήμους από το κράτος, δηλαδή από τη φορολογία, και 2,7 δις. να μαζέψουν οι δήμοι από τη δική τους φορολογία.

Οι δήμοι πλέον με τις αρμοδιότητες που έχουν, για να ανταποκριθούν υποχρεούνται να βάζουν και άλλους φόρους. Η γνωστή μας τοπική αυτοδιοίκηση από λαϊκός θεσμός με τη συμμετοχική της διαδικασία, έχει χάσει πλέον το περιεχόμενό της και έχει γίνει τοπική διοίκηση, παράρτημα του κράτους.

Έτσι περνάει και υλοποιεί πιο εύκολα, χωρίς δυσκολίες, την γενική αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που δημιούργησε και στηρίζει το ΚΚΕ, κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές διεκδικώντας το Δήμο Ναυπλίου με τη φιλοδοξία να κάνει τη διαφορά.
Διαφέρουμε γιατί βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας τα οξυμένα προβλήματα και τις λαϊκές ανάγκες.

Οι συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις μας στη τοπική διοίκηση έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια με την αγωνιστική παρουσία και δράση των κομμουνιστών δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Μ’ αυτές τις θέσεις πορευόμαστε και καλούμε τον κάθε εργαζόμενο που μας εμπιστεύεται να συμπαραταχθεί μαζί μας. Ξέρουμε ότι όλες οι άλλες παρατάξεις, κρύβουν τις κομματικές τους θέσεις και υποκρίνονται ότι είναι ακομμάτιστοι.

Δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν, ενώ συγχρόνως υποτάσσονται σαν γυμνοσάλιαγκές στα κομματικά κελεύσματα ή στα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Τάζουν ψηφοθηρικά τα πάντα, δημιουργούν πελατειακές σχέσεις και κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο. Ούτε κουβέντα βέβαια να συμπαρασταθούν στους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Το πολύ- πολύ να τους κεράσουν κανένα σουβλάκι τη πρωτομαγιά στη Καραθώνα για να τους αποπροσανατολίσουν.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Ναυπλίου είναι μακριά και πέρα από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες.

Δεν ασχολείται με τα προβλήματα της νεολαίας, των ανέργων, των εργαζομένων με μερική απασχόληση, χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα. Άλλωστε και ο Δήμος απασχολεί εργαζόμενους με Ευρωπαϊκά προγράμματα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς δικαιώματα.
Συγκεκριμένα
• Δε προγραμματίζει έργα σύμφωνα με τις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης, αλλά υλοποιεί προγράμματα, κάνει εκδηλώσεις, οργανώνει εκθέσεις, και ότι τον προβάλει και τον διαφημίζει.
• Δε διεκδικεί τις χρηματοδοτήσεις που δικαιούται από το κράτος, αλλά αρέσκεται να εισπράττει περισσότερους φόρους.
• Διαφημίζει τον τουρισμό που φέρνει στη πόλη, αλλά ποτέ δε ρώτησε, με τι συμβάσεις, με τι μισθούς και τι δικαιώματα εργάζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.
• Δε φρόντισε για να καλυφθούν όλα τα παιδιά σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε σχολικές αίθουσες.
• Δε φροντίζει να έχουν υγεία οι κάτοικοι σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Το υπάρχον νοσοκομείο σχεδόν υπολειτουργεί.
• Οι γειτονιές στη πόλης και τα χωριά μαραζώνουν.
Δεν υπάρχουν χώροι αναψυχής, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, κέντρα νεολαίας και πολιτισμού.
Οι υποδομές ανύπαρκτες.
• Αλήθεια τι γίνεται με την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Σε κάθε έντονη βροχόπτωση θα έχουμε αυτές τις ζημιές να πλημυρίζουν σπίτια, καταστήματα, οι δρόμοι να γίνονται αδιάβατοι και επικίνδυνοι;
• Τι γίνεται με την αντισεισμική προστασία των κτιρίων ιδιαίτερα των παλιών αφού το 30% αυτών είναι κτισμένα πριν από το 1960, και πολύ περισσότερο των σχολείων, των δημόσιων κτιρίων, του νοσοκομείου κλπ.
• Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία για να μην κινδυνεύουν περιουσίες και καταστρέφεται το πράσινο;
• Τι κάνει ο δήμος για να έχουμε καλό και πόσιμο νερό; Ελέγχει τη πηγή της Λέρνης; Γιατί μετά από δυνατή βροχόπτωση έρχεται λάσπη στις βρύσες και η πόλη μένει χωρίς νερό; Τι μέτρα παίρνει ώστε σε περιόδους ανομβρίας να μη πίνουμε Ανάβαλο; Που ήταν ο Δήμαρχος όταν η περιφέρεια αποφάσισε να φτιάξει με ΣΔΙΤ εργοστάσιο αφαλάτωσης του νερού του Αναβάλου και με αυτό να υδρεύσει το νομό. Να πίνουμε δηλαδή εμπορευματοποιημένο πανάκριβο νερό, αφήνοντας εκτός τη πηγή της Λέρνης που έχει καλό και αρκετό νερό; Γιατί ορισμένα χωριά είναι ακόμη χωρίς καλό και αρκετό νερό; Γιατί το νερό της βρύσης δε πίνετε;
• Τι γίνεται με τα σκουπίδια που μας πνίγουν; Θα συνεχίσει η Καραθώνα να είναι σκουπιδότοπος; Τι γίνεται με τη διαχείριση και τη διαλογή στη πηγή;
Αλλά ας κάνουμε λίγο υπομονή. Σε λήγω θα πληρώνουμε στην ΤΕΡΝΑ πανάκριβα τα σκουπίδια.
• Τι γίνεται με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Γιατί δεν προωθείται;
• Τι γίνεται με τα πυρινελαιουργεία που μας πνίγουν;
• Δήμος Ναυπλίου δεν είναι μόνο η παλιά πόλη, που και αυτή αντί για ισόρροπη ανάπτυξη και ανάδειξη, με τον μονόπλευρο προσανατολισμό στον τουρισμό οδηγείται στην καταστροφή. Είναι και όλες οι γειτονιές της πόλης και των χωριών που ουσιαστικά μαραζώνουν.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι μαχητικός, να διεκδικεί πέρα και πάνω από το νομοθετικό πλαίσιο και τις κατευθύνσεις. Να στέκεται αλληλέγγυος και υπερασπιστής των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας, της νεολαίας, των συνταξιούχων κλπ.
Θέλουμε το Δήμο συμπαραστάτη στους αγώνες των εργαζομένων. Διεκδικούμε το ρόλο της λαϊκής αντιπολίτευσης στο Δήμο Ναυπλίου.
Αντιστεκόμαστε σε όλα τα μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων και σε κάθε αντιδραστικό νομοθετικό της πλαίσιο της κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Βάζουμε σε προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
• Προγραμματισμό των έργων στο δήμου σύμφωνα με τις ανάγκες.
• Διεκδίκηση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι νέους φόρους.
• Ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού, όχι σε βάρος των κατοίκων και της πόλης.
• Κάλυψη όλων των παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.
• Σχολικές αίθουσες κατάλληλες για όλα τα παιδιά.
• Αναβάθμιση και οργάνωση του νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών υγείας.
• Αναβάθμιση και ανάπτυξη της γειτονιάς με δημιουργία χώρων αναψυχής, πάρκων, παιδικών χαρών, καθώς και αθλητικών χώρων, νεολαίας και πολιτισμού, που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων.
• Ιδιαίτερο βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του υγροβιότοπου της Γλυκιάς, προστασία του κόλπου και την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων.
• Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.
• Αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων.
• Διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητα του νερού για ύδρευση όλων των διαμερισμάτων του δήμου όλο το χρόνο.
• Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο κρατικό φορέα με ανακύκλωση και διαλογή στη πηγή.
• Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δήμο με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
• Συνεχή συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων και των νέων για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων.
• Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την προστασία των μνημείων και των χώρων.
Σας καλούμε να ψηφίσετε Λαϊκή Συσπείρωση, για να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που δικαιούμαστε και μας ανήκουν.
Τα ψηφοδέλτιά μας απαρτίζονται από έντιμους αγωνιστές που παλεύουν με ήθος, και ανιδιοτέλεια.
Καλούμε όλους εσάς και τον καθένα χωριστά να μας εμπιστευτεί, να συμπαραταχθεί μαζί μας και να ενταχθεί στα ψηφοδέλτιά μας για τη μεγάλη προσπάθεια.
Θέλουμε και θα κάνουμε τη διαφορά στο Δήμο Ναυπλίου.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ