Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Μανιάτης: «Εξασφαλίσαμε 5.500.000€ για το Ασκληπιείο Επιδαύρου» - Χαιρετισμός στο Δίκτυο των Ασκληπιείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: «Εξασφαλίσαμε 5.500.000€ για το Ασκληπιείο Επιδαύρου» - Χαιρετισμός στο Δίκτυο των Ασκληπιείων
Κύριε Πρύτανη, αγαπητοί φίλοι,

Λυπάμαι, που δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας, στην εκδήλωση για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων «Οι δρόμοι της Ίασης».

Όταν το καλοκαίρι του 2014, ως Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, άκουσα τον καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη, να μου παρουσιάζει την εκπληκτική ιδέα του για τη δημιουργία στο χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, Μουσείου της ιατρικής επιστήμης, το Βοτανικό Κήπο με τα αυτοφυή από την εποχή του Ασκληπιού βότανα, καθώς και πλήρη επανασχεδιασμό της εισόδου του Ασκληπιείου και των διαδρομών, σε συνδυασμό με την ιδέα ίδρυσης ενός εθνικού και διεθνούς δικτύου αρχαίων Ασκληπιείων, είχα πλήρη συνείδηση ότι ένας νέος κόσμος για τον Πολιτισμό, την Ιατρική Επιστήμη και το Περιβάλλον, αλλά και για τον τρόπο συνεργασιών των αρχαίων λαών της Μεσογείου, ανοιγόταν μπροστά μου.

Την πρωτοποριακή αυτή ιδέα, ενσωματώσαμε αμέσως στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου με προϋπολογισμό 5.500.000 ευρώ.

Από το 2014 μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει αρκετές μεταβολές, που σε κάθε περίπτωση αναδεικνύουν ένα παγκόσμιο, καινοτομικό και πολύπλευρο πρόγραμμα, που προβάλλει τα αρχαία Ασκληπιεία, τον Πολιτισμό και τη Βιοποικιλότητα, ως μια ενιαιότητα Περιβάλλοντος και ανθρώπινων κοινωνιών, που διαχρονικά μας κάνει περήφανους για την Επίδαυρο και την Αρχαία Ελλάδα συνολικότερα.

Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή εκδήλωση, θα αποτελέσει σπουδαίο βήμα, στην υλοποίηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων.

Καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση,
καθ. Γιάννης Μανιάτης
Βουλευτής Αργολίδας, π. Υπουργός

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ