Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Μια ξεχωριστή διοργάνωση από τη "Μοτοπαρέα Λεωνιδίου" στο "8o Οδοιπορικό Ιστορίας 1821"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | |
Μια ξεχωριστή διοργάνωση από τη "Μοτοπαρέα Λεωνιδίου" στο "8o Οδοιπορικό Ιστορίας 1821"
Σαν ιδέα ξεκίνησε το 2012 από τη «Μοτοπαρέα» Λεωνιδίου με τη συμμετοχή 60 μοτοσυκλετών και αισίως φτάσαμε πέρυσι να έχουν γίνει 256! Στόχος για το 2019 να ξεπεράσουν την ..300αρα.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μέσα από επαρχιακούς δρόμους στην Πελοπόννησο, που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τα ξεχασμένα χωριά μέσα από τη διαδρομή αλλά και την ιστορία, καθόσον ασχολείται με την επανάσταση του 1821. Οι μοτοσυκλετιστές χωρίζονται σε ομάδες των 2-3 και 4-5 ατόμων, ανάλογα τι θέλει η κάθε μια, παίρνουν εκκίνηση ανά τρίλεπτο και τερματίζουν μετά από 8 περίπου ώρες σε μια πόλη που εκάστοτε επιλέγεται από τη διοργάνωση.

Από το ξεκίνημά του, το Οδοιπορικό Ιστορίας 1821 έχει τερματίσει διαδοχικά σε Άργος, Τρίπολη, Νέα Κίο, Άστρος, Φιλιατρά, Πάτρα και Καλαμάτα, ενώ για φέτος έχει επιλεχθεί το Κρανίδι. Οι συμμετέχοντες ακολουθούν μια διαδρομή περίπου 400χλμ, πρέπει να φωτογραφίσουν 8-9 μνημεία (με μέσα την ομάδα) και ανάλογα βγαίνει η βαθμολογία. Το 90% που συμμετέχουν το κάνουν για τη φάση και τη διαδρομή, δεν τους ενδιαφέρουν βαθμολογίες κλπ.

Κατά γενική ομολογία, οι διαδρομές θεωρούνται πολύ ενδιαφέρουσες και μετά το οδοιπορικό βγαίνουν πολλές βόλτες από μεμονωμένες παρέες πάνω σε αυτές. Το Οδοιπορικό 1821 έχει πλέον καθιερωθεί και στη συνείδηση πολλών επαγγελματιών του χώρου, όπως για παράδειγμα η αντιπροσωπεία Honda Πέτσας που προσφέρει μοντέλα για test ride.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 Απριλίου και στην κοπή πίτας της «Μοτοπαρέας», που θα γίνει στις 3 Μαρτίου, θα παρουσιαστεί το 30% της διαδρομής, έτσι, για να ανοίγει η όρεξη. Η συμμετοχή κοστίζει 10€ και όπως μας πληροφόρησαν περιλαμβάνει αναμνηστικά μεγαλύτερης αξίας.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ