ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Οι Γλυκές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου ταξιδεύουν στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. |
Οι Γλυκές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου ταξιδεύουν στην Αργολίδα
«Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» για να ανακαλύψουν και να προτείνουν ξεχωριστές ελληνικές συνταγές. Ο Στέλιος Παρλιάρος κάνει μια γευστική και γλυκιά περιήγηση σε πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, επιλέγοντας υλικά και τοπικές συνταγές για γλυκά φτιαγμένα με μεράκι. 

Συναντά παραγωγούς, ανακαλύπτει νέα προϊόντα, «συναντιέται» με το παρελθόν της ελληνικής υπαίθρου και συνομιλεί με ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την παράδοση.


Ο Στέλιος Παρλιάρος μιλά για την απόφασή του να βγει εκτός τηλεοπτικού πλατό στη νέα του εκπομπή στον ΣΚΑΪ και αποκαλύπτει πώς οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν παραλείπει, ακόμη, να αναφερθεί στις ιδέες που του γεννιούνται από τις επισκέψεις του σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, και πιστεύει ότι έχει βοηθήσει το κοινό που τον παρακολουθεί να εξοικοιωθεί με τη ζαχαροπλαστική!

Από την πρώτη χρονιά της εκπομπής μέχρι και σήμερα, σε τι βαθμό θεωρείτε ότι έχετε βάλει τη ζαχαροπλαστική στην καθημερινότητα του κόσμου;
«Θέλω να πιστεύω ότι έχω συμβάλει αρκετά. Έδειξα στον κόσμο νέες τεχνικές και υλικά, ώστε να εξελιχθεί ο τρόπος που ήξερε να φτιάχνει γλυκά. Προσπάθησα να εξάψω τη φαντασία των τηλεθεατών και να τους εξοικειώσω με τις σύγχρονες ζαχαροπλαστικές μεθόδους».

Φέτος, οι «Γλυκές αλχημείες ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα. Τι σας οδήγησε σ' αυτή την αλλαγή;

«Για μένα ήταν αναγκαία αυτή η περιπλάνηση. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε τηλεοπτικό επίπεδο. Ήθελα να εξερευνήσω τη χώρα μου, να ανακαλύψω, τοπικές πρώτες ύλες και συνταγές για γλυκά και να πειραματιστώ με αυτό το υλικό μετά. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει με αποκλειστικά ζαχαροπλαστικό περιεχόμενο. Η χώρας έχει να αναδείξει τεράστιο πλούτο σε αυτό το επίπεδο. Φτιάχνουμε υπέροχα γλυκά σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και ήρθε, νομίζω, η ώρα να τα αναδείξουμε και να τα εξελίξουμε».

Ήταν εύκολη απόφαση να βγείτε από το πλατό;

«Πανεύκολη, γιατί το ήθελα πολύ! Περιμένω το κάθε ταξίδι με ανυπομονησία. Για μένα ο κάθε προορισμός είναι μία αποκάλυψη! Ενεργοποιεί τη φαντασία και την έμπνευση μου».

Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει προϊόντα που σας εμπνέουν να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό;

«Βέβαια, Παντού βρίσκω κάτι αξιόλογο ή σπάνιο. Και σε κάθε τόπο γεννιέται μια καινούργια ιδέα. Στη Χίο μαστίχα και μανταρίνι, στο Νυμφαίο φρούτα του δάσους, στο Μέτσοβο μανιτάρια, στη Λέσβο κάστανα, στα Γιάννενα λουκούμια και κυδώνια, στην Κρήτη βότανα και πετιμέζι, στην Αργολίδα εσπεριδοειδή, στην Καλαμάτα ελαιόλαδο και μέλι... Και συνταγές, ατελείωτες συνταγές, από γιαγιάδες, από μπαούλα, από παντού. Ανακαλύπτω έναν πραγματικό θησαυρό! Αντλώ έμπνευση για να δημιουργήσω με σύγχρονους τρόπους και μεθόδους την ελληνική ζαχαροπλαστική που πληροί τις γευστικές επιθυμίες του σημερινού ανθρώπου, βασιζόμενη σε παραδοσιακά στοιχεία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ