Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Ιαπωνική τεχνολογία του διαστήματος στην πρόληψη των καταστροφών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 μ.μ. |
 Ιαπωνική τεχνολογία του διαστήματος στην πρόληψη των καταστροφών (βίντεο)
Η διαχείριση του κινδύνου καταστροφών είναι ένα από τα πιο σημαντικά παγκόσμια ζητήματα. Και η Ιαπωνία έχει σημαίνοντα ρόλο στη διαχείριση αυτών των προκλήσεων. Στην Ινδονησία, η ιαπωνική διαστημική τεχνολογία και τεχνογνωσία βοηθούν τις αρχές να ανακάμψουν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι.


Ο δορυφόρος Νταϊτσί-2 πέρασε πάνω από το νησί Πάλου και κατέγραψε με λεπτομέρεια την εικόνα της καταστροφής. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ραντάρ, ο δορυφόρος ελέγχει τις παραμορφώσεις του τοπίου, τη βλάστηση και την υγεία των δασών σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα. Στην περίπτωση της Ινδονησίας, τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ειδικών χαρτών, που απεικονίζουν τις περιοχές, που χρήζουν βοήθειας.

Η παρατήρηση της Γης από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) δεν αφορά μόνο στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών. Ο δορυφόρος Νταϊτσί-2 ανιχνεύει την κλιματική αλλαγή και προβλέπει την αύξηση της στάθμης του νερού στους ωκεανούς σε όλο τον πλανήτη, καθώς και το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτική και την αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο.

Η τεχνογνωσία της JAXA θα συνεχίσει να εξελίσσεται, βοηθώντας τις γειτονικές στην Ιαπωνία χώρες να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές, ακριβώς όπως έγινε στην περίπτωση της Ινδονησίας
Πηγή: gr.euronews.com
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ