ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Ανδριανός: Να αναδείξουμε τις πόλεις και τις περιοχές που μετέχουν στο δίκτυο των αρχαίων Ασκληπιείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. | | |
Γ. Ανδριανός: Να αναδείξουμε τις πόλεις και τις περιοχές που μετέχουν στο δίκτυο των αρχαίων Ασκληπιείων
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων «Οι Δρόμοι της Ίασης που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων «Οι δρόμοι της ίασης».

Μια πρωτοβουλία που όλοι αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, με την πρώτη συνεδρία του διοικητικού της συμβουλίου να λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριου που μας πέρασε, προχωρά και υλοποιείται, συνδέοντας σε ένα δίκτυο πόλεις όπως η Επίδαυρος, τα Τρίκαλα, η Κως που διαθέτουν Ασκληπιεία, μετέχουν δηλαδή στην παράδοση που απέδωσε στην ανθρωπότητα την επιστημονική ιατρική.

Αυτή την σπουδαία παράδοση, που αντιλαμβανόταν την ίαση ως μια διαδικασία που αφορά ταυτόχρονα την ψυχή και το σώμα – όπως καταδεικνύουν τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν ακριβώς πάνω σ’ αυτή τη λογική, καλούμαστε σήμερα να αναδείξουμε εκ νέου.

Καλούμαστε να αναδείξουμε τις πόλεις και τις περιοχές που μετέχουν στο δίκτυο των αρχαίων Ασκληπιείων

σε κέντρα με διεθνή ακτινοβολία, όπου θα συνυπάρχουν οι υψηλής ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις, καταξιωμένοι συνεδριακοί και εκπαιδευτικοί θεσμοί και δομές για την ιατρική επιστήμη, αλλά και η έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό που αρμόζει σε πόλεις που φιλοξενούν Ασκληπιεία.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το δίκτυο αυτό είναι ταυτόχρονα μια δομή πνευματικού και επιστημονικού έργου και ένα πολύτιμο εργαλείο ενίσχυσης των ταυτοτήτων των πόλεών μας μέσα από τη μεταξύ τους συνεργασία, ένα πολύτιμο εργαλείο βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης μέσα από την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου μας και την τόνωση του συνεδριακού και του ιατρικού τουρισμού.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία αξίζει την ουσιαστική στήριξη όλων μας ώστε πραγματικά να αποδώσει τα πολλά και ποικίλα θετικά της αποτελέσματα. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία σ’ αυτόν τον νέο θεσμό».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ