Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Ναύπλιο: Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. |
Ναύπλιο: Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι
Με την ολοκλήρωση του έργου της εκβάθυνσης το λιμάνι του Ναυπλίου θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες στις κρουαζιέρες να επισκέπτονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την πόλη και την ευρύτερη του Δήμου περιοχή.
Οι διερευνητικές εκσκαφές στον δίαυλο και στην λιμενολεκάνη, ολοκληρώθηκαν και διαπιστώθηκε η αναμενόμενη σκληρότητα του εδάφους και δόθηκε ήδη το πράσινο φως να αρχίσει η εκβάθυνση.
Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και δεύτερος γερανός προκειμένου το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Σύμφωνα με τις μελέτες αναμένεται η λιμενολεκάνη στο τέλος των εργασιών να έχει αποκτήσει βάθος 8-10 μέτρων, ενώ το βάθος του διαύλου υπολογίζεται στα 9,5 μέτρα.
Αναφερόμενος στην πορεία των έργων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα το Ναύπλιο θα μπορεί να φιλοξενεί για μεγαλύτερο διάστημα κρουαζιερόπλοια, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στον Δήμο Ναυπλιέων και τα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Κάναμε αγώνα δρόμου, μέσα στα τόσα οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εν μέσω κρίσης κερδίζουμε ακόμα ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου μας».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ