ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Δέδες από τη Μεσσήνη: Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. | |
Γ. Δέδες από τη Μεσσήνη: Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την Πελοπόννησο
Στο ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €) ανέρχεται το ποσό με το οποίο ενισχύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο Δήμος Μεσσήνης, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στα έργα αποκατάστασης των οδικών υποδομών του που επλήγησαν από τον κυκλώνα “Ζορμπά” τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 21η Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, καλωσορίζοντας τον Γιώργο Δέδε, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για όλα όσα έχει κάνει για το Δήμο. «Σαν Δήμαρχος, οφείλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που προσέχουν και αγαπάνε αυτό τον τόπο και τόσο ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, όσο κι εσείς κύριε Γενικέ, το δείχνετε με τις πράξεις σας και τα έργα σας. Μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ, συνεχίζετε να μας βοηθάτε, αυτό είναι κοινή διαπίστωση εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες και τα τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου μας», είπε ο Γιώργος Τσώνης.
«Η παρουσία μας στο Δήμο Μεσσήνης είναι συστηματική», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Δέδες, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τα θερμά του λόγια. «Το Υπουργείο Υποδομών στέκεται αρωγός στους Δήμους που έχουν τεκμηριώσει την ανάγκη είτε σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην περιοχή τους, είτε έχουν τεκμηριώσει αιτήματα για έργα που αφορούν στην πρόληψη και αποκατάσταση των συνεπειών φυσικών καταστροφών και κυρίως σε αυτό αναφέρεται η σημερινή μου επίσκεψη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Συνεπείς απέναντι στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε όταν επισκεφθήκαμε τη χτυπημένη από τις φυσικές καταστροφές Μεσσήνη το προηγούμενο Φθινόπωρο, σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη χρηματοδότηση του Δήμου Μεσσήνης με ένα εκατομμύριο ευρώ, για την άμεση αποκατάσταση των οδικών υποδομών που επλήγησαν από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα», συνέχισε τις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και συμπλήρωσε «επιπρόσθετα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για τα έργα αποκατάστασης στο παράκτιο μέτωπο του Πεταλιδίου και σύντομα θα ξεκινήσουν κι εκεί τα έργα αποκατάστασης από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου μας, αφού εξασφαλίσαμε επιπρόσθετη χρηματοδότηση και γι’ αυτά».
Ο Γιώργος Δέδες πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών, η οποία δίνει προτεραιότητα στα έργα που αποσκοπούν στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές, εξασφαλίζονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης όλες εκείνες οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου οι Δήμοι που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα να αποκαταστήσουν, να δημιουργήσουν και να θωρακίσουν τις υποδομές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε, εντάσσεται και η χρηματοδότηση της μεγάλης μελέτης για τον Πάμισο, η οποία διασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών από το 2016, με 3 εκατ. €. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε το πρόπλασμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν, μια μακέτα που θα αποτυπώνει τη μελετητική δουλειά για ένα έργο που αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης, όσο και στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής γύρω από το ποτάμι, με τη δημιουργία και χώρων αναψυχής για τους πολίτες», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ