ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Απίστευτο: Νεκρή φάλαινα στην... ζούγκλα του Αμαζονίου!!! (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. |
Απίστευτο: Νεκρή φάλαινα στην... ζούγκλα του Αμαζονίου!!! (βίντεο)
Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Βραζιλίας μετά από τον εντοπισμό μιας νεκρής μεγάπτερης φάλαινας στη ζούγκλα του Αμαζονίου.


Το κήτος εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από ντόπιους, που είδαν όρνια να πετάνε πάνω από τη νήσο Μαρέχο κοντά στο δέλτα του Αμαζονίου.

Σε δηλώσεις τους αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος της πολιτείας Παρά επεσήμαναν ότι βρήκαν τη φάλαινα, μήκους 11 μέτρων, όταν παρακολούθησαν τα όρνια που είχαν κυκλώσει τη σορό ενώ συμπλήρωσαν πως το θαλάσσιο θηλαστικό δεν έφερε τραύματα ή πληγές.
«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως κατέληξε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα βρισκόταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν αρκετά σημαντική τις τελευταίες ημέρες, το πήρε και το έριξε στην ενδοχώρα» επεσήμανε η ειδικός Ρενάτα Έμιν μέλος ομάδας δέκα βιολόγων της ΜΚΟ Bicho D’ agua που πλαισίωσε την αποστολή.

«Είμαστε μπερδεμένοι για το τι κάνει μια φάλαινα στην βόρεια ακτή της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, επειδή αυτό είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο» συμπλήρωσε.

Η Ρ. Έμιν δήλωσε πως πιστεύεται ότι πρόκειται ένα μωρό φάλαινα που χωρίστηκε από τη μητέρα του ενώ μετανάστευαν νότια.
Σημειώνεται πως οι μεγάπτερες φάλαινες εμφανίζονται συνήθως πιο νότια στις ακτές της Βραζιλίας Bahia μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου.

Η αιτία θανάτου του θηλαστικού δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αλλά οι επιστήμονες έχουν λάβει δείγματα από τη σορό για περαιτέρω μελέτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ