ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ποιοί είναι οι εκπρόσωποι των εργατών στην Αργολίδα;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:28:00 π.μ. |
Ποιοί είναι οι εκπρόσωποι των εργατών στην Αργολίδα;
Της Κατερίνας Μαρίνη

Εδώ και καιρό, στο κλάδο των τροφίμων – ποτών, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας κάνει μια προσπάθεια με τη βοήθεια των εργαζομένων του κλάδου, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους

Υπαρκτά προβλήματα που χρονίζουν και που δεν βρίσκουν διέξοδο και που έχουν τεθεί από το Συνδικάτο και τους εργαζόμενους αναδεικνύοντας τα, εκεί που άλλοι σπέρνουν αυταπάτες, είτε τα κρύβουν είτε αδιαφορούν.

Το υπαρκτό πρόβλημα της απληρωσιάς στο συσκευαστήριο «Φραγκίστα», η τρομοκρατία και όχι μόνο, στη «Σελόντα», είναι από τα πιο σοβαρά ζητήματα, που αφορούν και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους του κλάδου. Και κυρίως έχουν γίνει γνωστά χάριν της δράσης του Συνδικάτου μας.

Γιατί κανένας από τους τοπικούς φορείς, όπως εργατικά κέντρα του νομού, περιφέρεια, δήμοι, δεν έχουν πάρει θέση γι’ αυτά. Οι «εκπρόσωποι» της Εργατικής τάξης στο νομό, τα δύο εργατικά κέντρα δηλαδή, κρατούν «σιγήν ιχθύος», αντί να φέρουν τα πάνω – κάτω, για όλα όσα ταλανίζουν την εργατική τάξη.

Γιατί ας μην γελιόμαστε, τα προβλήματα είναι πολλά και ακόμα περισσότερα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται μεταξύ «σφύρας και άκμονος», δίχως να μπορούν να πάρουν την απόφαση να αφήσουν τον καναπέ και να διεκδικήσουν αγωνιστικά, ότι τους πήραν και ότι δικαιούνται, ώστε να βάλουν φρένο πια, στην ασυδοσία των εργοδοτών και των στηριγμάτων τους, συνδικαλιστικών και πολιτικών.

Γι’ αυτό και ο εκφυλισμός του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε όλο του το μεγαλείο, περνοδιαβαίνει ανενόχλητα στα δύο εργατικά κέντρα του νομού. Από τα σωματεία φαντάσματα, που βγάζουν αντιπροσώπους «μαϊμούδες», για να μπλοκάρουν τη δράση και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, μέχρι την απόπειρα χειροδικίας σε εργαζόμενους που δεν «μασάνε» το παραμυθάκι του «εκπροσώπου» της εργατικής τάξης του νομού, όπως έκανε χθες ο κ. Μπαρού πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου- ο οποίος βρισκόταν για άλλο λόγο εκεί-σε εργαζόμενη που βρισκόταν στην Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με άλλους εργαζόμενους για το ζήτημα της διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους από την επιχείρηση «Φραγκίστα».

Αλήθεια όμως, τι έκανε ο κ. Μπαρού, όπως και οι υπόλοιποι «άρχοντες» του νομού; Δεν είδαμε ακόμα να παίρνει θέση μετά από τόσους μήνες, κανένας τους, για τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι, τους οποίους από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει το Συνδικάτο μας που είναι δίπλα τους και θα είναι ως να δικαιωθούν. Και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του!

Ας μάθουν λοιπόν οι κ. κ. «εκπρόσωποι» των εργαζομένων ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι «άβουλα όντα», που όλοι όσοι τους θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι νομίζουν ότι μπορούν να τους χειραγωγούν αιωνίως, οδηγώντας τους στις ράγες των αυταπατών και της συγκαλυμμένης σκλαβιάς που μας θέλουν, όσοι νοιάζονται για μας χωρίς εμάς!

Όλοι όσοι νομίζουν ότι έχουν τις τύχες των εργατών στα χέρια τους, ήρθε μάλλον η ώρα, να αρχίσουν να υπολογίζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων και τις αγωνιστικές διαθέσεις τους.

Δεν μπορούν όλοι αυτοί να ασελγούν στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, με τη μοιρολατρία που καλλιεργούν, για να μας βάλουν όπως νομίζουν στο χέρι!

Δεν το ξέρουν, ότι οι εργαζόμενοι επαναστατούν, γιατί γνωρίζουν καλά ποιο είναι το δίκιο τους και ποιοι ευθύνονται που αναγκάστηκαν να σκύβουν το κεφάλι, στις απαιτήσεις των εργοδοτών και των υπερασπιστών της αστικής τάξης!

Δεν μπορούν πια, να το «παίζουν σωτήρες», ενώ μας «σκάβουν το λάκκο», εκείνοι που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους.

Λίγος σεβασμός λοιπόν, σε εκείνους που με τον ιδρώτα τους «ζυμώνουν του κόσμου το ψωμί», σε εκείνους που παράγουν τα κέρδη των εργοδοτών, σε εκείνους που «χωρίς αυτούς, γρανάζι δε γυρνά»!

Υπάρχουν και όρια στο κατήφορο και οι εργαζόμενοι θα είναι εκείνοι που θα τα βάλουν σε όσους δεν το έμαθαν!

Για αυτό λοιπόν τώρα χρειάζεται να υπάρχει συσπείρωση και αγωνιστική διάθεση, μέσα από το Συνδικάτο. Γιατί όσο πιο οργανωμένα αγωνιζόμαστε τόσο από καλύτερη θέση διεκδικούμε και βάζουμε εμπόδια στην όποια εκμετάλλευση!

Μαρίνη Κατερίνα
Μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου γάλακτος-τροφίμων-ποτών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ