ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Η «Μουσειοσκευή» του Μουσείου Καποδίστρια ξεκίνησε το ταξίδι της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. |
Η «Μουσειοσκευή» του Μουσείου Καποδίστρια ξεκίνησε το ταξίδι της
Ένα όμορφο ταξίδι στους μαθητικούς κύκλους ξεκίνησε από σήμερα η «Μουσειοσκευή» του Μουσείου Καποδίστρια. Με κεντρικό θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ευρωπαίου πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, η «Μουσειοσκευή» του Μουσείου Καποδίστρια, θα συναντήσει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και θα τους παρακινήσει να αφηγηθούν τις δικές τους «ιστορίες» για τον Καποδίστρια και την εποχή του.

Η «Μουσειοσκευή» του Μουσείου Καποδίστρια, δεν είναι απλά μία κατασκευή μίας μουσειακής ή μιας αρχειακής συλλογής, πρόκειται για ένα «μαγικό» ιστορικό κουτί που μέσα στα συρτάρια του «ξεδιπλώνονται» καρτέλες πληροφοριών, εικόνες αντικειμένων ή έγγραφα, καρτέλες δραστηριοτήτων και αντίγραφα αντικειμένων της Συλλογής του Μουσείου Ιωάννης Καποδίστριας.
Η «Μουσειοσκευή» του Μουσείου Καποδίστρια ξεκίνησε το ταξίδι της
Όλα είναι ομαδοποιημένα σε τρεις κατηγορίες, που περιγράφουν τη ζωή του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, μεγαλώνοντας στην Κέρκυρα του 18ου αιώνα, την τέχνη της διπλωματίας του και την οικοδόμηση του κράτους. Έτσι οι μαθητές μπορούν να «παίξουν», να ερευνήσουν θέματα που αφορούν την περιοχή τους ή τα ειδικά ενδιαφέροντά τους και να γράψουν τη δική τους Ιστορία.
«Πρόκειται για μία πολυτελή κατασκευή που περιλαμβάνει αρχειακό υλικό αναπαραγωγές έργων τέχνης, επιστολές, πληροφοριακό υλικό, καρτέλες δραστηριοτήτων, διαφάνειες με το χάρτη της Ελλάδας, ένα σαπούνι ελαιόλαδου, μία μεταλλική πένα, ένα μπουκαλάκι μελάνι, μία βεντάλια, ένα αντίγραφο μεγαλόσταυρου, δύο τυπογραφικά στοιχεία, ένα ταμπόν μελάνης, ένα αντίγραφο φοίνικα (νόμισμα), ένα πιόνι σκακιού και μία αφίσα-χρονολόγιο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, Τένια Ρηγάκου.
Η δημιουργία των συνολικά, έξι «Μουσειοσκευών» του Μουσείου Καποδίστρια, κόστους 20.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, ενώ το Ελληνικό Σχολείο Γενεύης προσέφερε τη μετάφραση στα γαλλικά.

Η παρουσίαση της Μουσειοσκευής του Μουσείου Καποδίστρια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, από τους εκπροσώπους του Μουσείου Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια", και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθ?ιας & Β/βάθ?ιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ