Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έκοψε την πίτα της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 μ.μ. |
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έκοψε την πίτα της
 Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κο Αραμπατζή Γεώργιο, τον επίτιμο πρόεδρο κο Μυλωνά Σωτήριο, τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια των κυνηγετικών συλλόγων της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς επίσης και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους της πολιτείας, αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο προσφοράς της κυνηγετικής οικογένειας στην ανάπτυξη του θηραματικού κεφαλαίου, στην στήριξη της οικονομίας της υπαίθρου, αλλά και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αναπληρώνοντας το κενό του δημοσίου, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, την αστυνομική και δασική υπηρεσία.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κος Αραμπατζής Γεώργιος ο οποίος επισήμανε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου η οποία αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές και παραγωγικές Ομοσπονδίες της χώρας, βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανόδου ξεπερνώντας προβλήματα του παρελθόντος έχοντας στο πλάι της την αμέριστη στήριξη των κυνηγετικών της συλλόγων και κυνηγών μελών της. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Περιβάλλοντος κος Κρεμλής Γεώργιος ο οποίος εξήρε την άριστη συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις και την συμβολή των κυνηγών στην διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας κος Αγραπιδάς Κωνσταντίνος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Πύραρχος Ρουμελιώτης Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Τσούρας Βασίλειος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας Παπασημακόπουλος Χρήστος, οι Βουλευτές Αχαΐας Φωτήλας Ιάσωνας, Νικολόπουλος, Νίκος Κατσανιώτης Ανδρέας και Νταβλούρος Αθανάσιος, η Βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κα Ντάτσικα Γεωργία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κος Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κος Νικολάου Χρήστος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κος Παπαδημάτος Νίκος.

Ιδιαίτερα ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας κος Νταβλούρος επαινώντας την πολύτιμη αντίληψη των κυνηγών περί αληθινής και ουσιαστικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος η οποία μεταφράζεται σε έργα και δράσεις και όχι σε οικολογικά παραπετάσματα και συναισθηματικές ιδεοληψίες, σημείωσε χαρακτηριστικά «η ισχύς εν τη ενώσει», δίνοντας το στίγμα της ενότητας των κυνηγών απέναντι στον αήθη πόλεμο που δέχεται το κυνήγι.

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας από τον πάτερ Χαράλαμπο και τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων εκπροσώπων μελών των κυνηγετικών συλλόγων της Πελοποννήσου όπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε την πολύ σημαντική τους ενεργοποίηση σε ότι αφορά την επικοινωνία τους με τους κυνηγούς μέλη μας και την ανάπτυξη των φιλοθηραματικών μας δράσεων. 
Είναι σαφές ότι η κυνηγετική οικογένεια σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς αφενός βάλλεται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και ανυπόστατες απόψεις περί δήθεν οικολογίας, και αφετέρου η οικονομική κρίση της χώρας μας εκτός των άλλων προσπαθεί να διασπάσει και την συνοχή της. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας ότι εγωισμοί, αντιπαλότητες και ιδιοτέλεια δεν χωράνε στην οικογένειά μας. Οφείλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι, συνεργάτες και κοινωνοί του έργου μας και να παραμερίσουμε έχθρες και εμπόδια που ενδεχομένως μπαίνουν ανάμεσά μας και που εν τέλει βάζουν σε κίνδυνο την κυνηγετική δραστηριότητα. Εξάλλου, πρόσφατα είδαμε την έντεχνη προσπάθεια κάποιων να αποδώσουν «συνταγματικά δικαιώματα» στα ζώα με ότι αυτό συνεπάγεται για το κυνήγι αλλά και για όλους όσους ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Γραμματσούλιας κλείνοντας την εκδήλωση ανέφερε χαρακτηριστικά «Αγαπητοί συνάδελφοι, ενωμένοι, μονιασμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να λύσουμε κάθε είδους πρόβλημα και να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους απειλή. Στηρίζουμε όλοι μας τον κυνηγετικό σύλλογο και τους κυνηγούς μας και σας διαβεβαιώ για την αδιάκοπη συνεργασία της Ομοσπονδίας μας. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όλους και οφείλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, θέσεις και προτάσεις, διότι κανένας δεν περισσεύει στην κοινή μας προσπάθεια για να παραμείνει στην χώρας μας αλώβητο το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι.

Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ