Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Συγκλονιστικές σκηνές στον Ατλαντικό από τη διάσωση Έλληνα πλοιάρχου από τάνκερ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. |
 Συγκλονιστικές σκηνές στον Ατλαντικό από τη διάσωση Έλληνα πλοιάρχου από τάνκερ (βίντεο)
Γιγαντιαία κύματα και θυελλώδεις άνεμοι έθεσαν σε κίνδυνο της ζωή του Έλληνα πλοιάρχου αλλά και των πιλότων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης στον Ατλαντικό. .


Το βίντεο με την επιτυχή διάσωση και αεροδιακομιδή του 47χρόνου Έλληνα πλοιάρχου του τάνκερ «Minerva Gloria» δίνει στη δημοσιότητα, η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας.

Στο βίντεο καταγράφεται η επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή οι άνεμοι έφταναν τα 74 χιλιόμετρα την ώρα και τα κύματα τα 12 μέτρα σε ύψος.

To τάνκερ, ελληνικής σημαίας, το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Αλταγκράτσια στην Βενεζουέλα στις 12 Φεβρουαρίου, με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας, βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή των Αζορών, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Terceira.

Η Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, για την ανάγκη άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο του καπετάνιου του τάνκερ Minerva Gloria.


Τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην αποστολή μετέφεραν τον Έλληνα πλοίαρχο στο νοσοκομείο του Ponta Delgada, ενώ το Minerva Gloria συνέχισε την πορεία του προς Ανόβερο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ