Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Αργολίδα: Αυξημένη η παραγωγή χυμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:15:00 μ.μ. | |
 Αργολίδα: Αυξημένη η παραγωγή χυμού
Ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία η χυμοποίηση στην Αργολίδα, αφού οι ποσότητες των πορτοκαλιών ήταν περισσότερες από άλλες χρονιές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγινε χυμοποίηση από άλλους νομούς, όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα πορτοκάλια.

Η τιμή της χυμοποίησης κυμάνθηκε από 8 έως 10 λεπτά το κιλό και η αύξηση της ποσότητας των πορτοκαλιών που κατέληξαν εκεί –τώρα που πλησιάζει και το τέλος της περιόδου– εκτιμάται ότι αγγίζει το 20%.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΑΣΑ, Γιάννη Δημάκη, είναι «μία καλή χρονιά για τη χυμοποίηση, αφού δουλεύουμε μέχρι τώρα με εντατικούς ρυθμούς. Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται στη μείωση της εξαγωγής των πορτοκαλιών. Η φυσική συνέπεια ήταν οι παραγωγοί να στραφούν στον χυμό».

Από τη Βιομηχανία Αφοι Ν. Χριστοδούλου ΑΕ, που αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες χυμών, ο Μιχάλης Χριστοδούλου επισημαίνει ότι «πρόκειται για μία δυσάρεστη κατάσταση, καθώς πορτοκάλια που προορίζονταν για εξαγωγές, έρχονται για χυμό λόγω ακαταλληλότητας. Δεν γνωρίζουμε τι ποσοστό της αδιάθετης παραγωγής θα μπορέσουμε να καλύψουμε. Αυτό μας δυσαρεστεί, γιατί εμείς θέλουμε ένα συγκεκριμένο μερίδιο της παραγωγής, ώστε ο παραγωγός να είναι ευχαριστημένος με την τιμή που θα απολαμβάνει το προϊόν του και να συνεχίσει να παράγει. Τέτοιες καταστάσεις σίγουρα δεν ευχαριστούν κανέναν».

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ