ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | | | |
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου Ναυπλίου
Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον! Για τον λόγο αυτό, προέβη στην δημιουργία δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που δημιουργούνται την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων. 

Το «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι αλλά σε καλή κατάσταση και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. 

Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα στο κέντρο εγγραφών στο ΦΟΥΓΑΡΟ Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 11:00 – 19:00 και στην γραμματεία αγώνα την Κυριακή 3 Μαρτίου από τις 07:45 μέχρι τη 13:00. 

Τα συλλεχθέντα παπούτσια του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018 διατέθηκαν στις Ποινικές και Αγροτικές Φυλακές Ναυπλίου. 

*Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την συνεργασία της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» και φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). 

Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης στους ενδιάμεσους σταθμούς εξυπηρέτησης των δρομέων καθώς και στην αφετηρία/τερματισμό του αγώνα, για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. 

Παροτρύνουμε όλους τους δρομείς να αναζητούν τους κάδους ανακύκλωσης για την εναπόθεση των χρησιμοποιημένων πλαστικών μπουκαλιών τους. Πράσινες ομάδες εθελοντών θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για τελικό διαχωρισμό και ανακύκλωση.

Διανομή επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας στους συμμετέχοντες δρομείς. Ας προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί τον αγώνα! #goECO Στο Ναύπλιο η περιοχή πλησίον του Φρούριου καθώς και η νότια ακτή είναι ενταγμένη στο δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας Natura 2000, με πολλά προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ