ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στον Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:52:00 π.μ. | | |
Οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στον Δήμο Ναυπλιέων
Τσικνοπέμπτη σήμερα και ο Δήμος Ναυπλιέων συνδιοργανώνει με συλλόγους και φορείς αρκετές εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων με κύριο χαρακτηριστικό τους χορούς των μασκαράδων, εργαστήριο με κατασκευή κούκλας και φυσικά το τσίκνισμα.


Συμφωνα με το πρόγραμμα:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, ώρα 11:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, μασκαράδες, γαϊτανάκι, τσικνίσματα και πολύ κέφι.

Δρέπανο
Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου αναβιώνουν το έθιμο της Αποκριάς γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη.

Ναύπλιο
Τριανόν, ώρα 17:00 – 20:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζουν:
Τρίωρο εργαστήρι κατασκευής κούκλας, εμψύχωση και δραματοποίηση.
Ανάμεσα στο τσίκνισμα ας «χορέψουμε» με κούκλες.

Άγιος Αδριανός, ώρα 19:00
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Αδριανού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, διοργανώνουν τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ελάτε να διασκεδάσουμε!

Εικόνες της παλιάς αποκριάς αναβιώνουν στο Ναύπλιο

Οι αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις, η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου θα μας μεταφέρουν στην δεκαετία του `60 όταν τα Αναπλιώτικα γλέντια χάριζαν την δική τους νότα στην Αποκριά.

Εικόνες της παλιάς αποκριάς θα αναβιώσουν από την χορευτική ομάδα «φίλων του ΠΛΙ» την Τσικνοπέμπτη στις 7μμ στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Αφετηρία και πάλι η Πρόνοια.

Ο όμιλος των μασκαράδων θα περάσει από την Σιδηράς Μεραρχίας, με κατεύθυνση τον Μεγάλο Δρόμο.

Εκεί θα χαθεί στα στενά της παλιάς πόλης χορεύοντας και προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να τον ακολουθήσουν στην Πλατεία Συντάγματος.

Να χορέψουν, να αυτοσχεδιάσουν, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να αφεθούν σε ρυθμούς και δράσεις βγαλμένες από το σεντούκι με τις αποκριάτικες Αναπλιώτκες ιστορίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ