ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Παύλος Χρηστίδης: Ο κ.Τσίπρας λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους την ίδια στιγμή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | |
Παύλος Χρηστίδης: Ο κ.Τσίπρας λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους την ίδια στιγμή
Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια εξαιρετικά σπουδαία διαδικασία στην οποία πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία. Δυστυχώς παρακολουθούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ένα παιχνίδι πόκερ ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πριν τρία χρόνια ότι θα κάνει μια λαϊκή αναθεώρηση. 

Έκανε ένα σόου στο οποίο είπε ότι με τη βοήθεια των πολιτών θα προχωρήσουν σε μία αναθεώρηση με λαϊκά χαρακτηριστικά. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Και όταν η Φώφη Γεννηματά έστειλε τις προτάσεις, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία. Επίσης την περίοδο που η Φώφη Γεννηματά έστειλε την επιστολή της, η ΝΔ έλεγε ότι “εμείς δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση” και σήμερα κάνει και αυτή μια μεγάλη “κωλοτούμπα”, μπαίνοντας σε μία συζήτηση στην οποία εργαλειοποιείται η σπουδαία συνταγματική διαδικασία της αναθεώρησης. Αυτό είναι αυτομάτως κατανοητό προς όλους ό,τι μας οδηγεί να “μπλοκάρουμε” : αφενός τα προεκλογικά παιχνίδια που κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας καθώς, τα μετεκλογικά παιχνίδια που θα κάνει η ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους την ίδια στιγμή. Παρακαλάει τη ΝΔ να στηρίξει τον κ. Παυλόπουλο και κατηγορεί ταυτόχρονα το ΚΙΝΑΛ ότι έχει “ντιλάρει” κάτι άλλο. Αυτός ο οποίος έχει “ντιλάρει” και έχει αποδειχθεί αυτό, είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με ένα κομμάτι της ΝΔ, το οποίο τον στηρίζει, μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και αποτελεί και κομμάτι της συγκυβέρνησης επίσημα, όπως η κα. Παπακώστα, ο κ. Κουίκ, ο κ. Παπαχριστόπουλος και πολλοί ακόμα που ήταν στην ΝΔ και τους ΑΝΕΛ τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς δεν θα παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου. Ο δικός μας θεσμικός ρόλος είναι να είμαστε πρωταγωνιστές την επόμενη μέρα. Και, δυστυχώς, η συζήτηση έτσι όπως αναπτύσσεται, είναι μια συζήτηση η οποία δεν βοηθά τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Εμείς συζητήσαμε θεσμικά να κατοχυρωθεί και η συζήτηση των κοινωνικών εταίρων και οι εξελίξεις για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Και φυσικά να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η νέα γενιά δυσκολεύεται πολύ την περίοδο της κρίσης παρά τις σπουδές της. Υπάρχουν άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα χωρίς να έχουν σπουδάσει ή έχουν σπουδάσει κι έχουν μπει σε ένα διαφορετικό επάγγελμα. Πρέπει να στηρίξουμε και αυτούς που δέχθηκαν πολύ μεγάλο βάρος της κρίσης. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο με την θηλιά την οποία της έχουν περάσει οι δανειστές , με την επιλογή που έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο πριν από 4 χρόνια.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Η Φώφη Γεννηματά είναι στο Βερολίνο για να συναντήσει τον κ. Σολτς και να του θέσει τα ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία και το πως πρέπει πολύ γρήγορα να βγούμε από αυτήν την μέγγενη των υπερπλεονασμάτων και της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, μέτρα για τα οποία έχει μεγάλη ευθύνη η συντηρητική Ευρώπη. Θα συναντηθούμε και με τους συντρόφους μας από το SPD, την κα.Νάλες, για να δούμε πώς απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς οι πραγματικές προοδευτικές πολιτικές είναι η απάντηση και όχι συνασπισμοί οι οποίοι έρχονται στην εξουσία λέγοντας ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και εφαρμόζουν σκληρότερα από αυτά.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ