ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σε πλειστηριασμό ξενοδοχεία σε Ναύπλιο και Πόρτο Χέλι τους επόμενους μήνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 μ.μ. | |
Σε πλειστηριασμό ξενοδοχεία σε Ναύπλιο και Πόρτο Χέλι τους επόμενους μήνες
Τουλάχιστον 20 πλειστηριασμούς για μεσαίας αλλά και μεγάλης δυναμικότητας ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε περιοχές όπως τα Χανιά, το Ναύπλιο, η Καστοριά, η Ερέτρια, η Κεφαλονιά, η Αρχαία Ολυμπία και το Πόρτο Χέλι, έχουν προγραμματίσει έως τον Σεπτέμβριο οι 4 συστημικές τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Αlpha Bank και Eurobank, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Tornos News.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, ο αριθμός των ξενοδοχείων που φαίνεται ότι θα οδηγηθούν μέσα στο χρόνο αλλά και το 2020 στην οδυνηρή διαδικασία του πλειστηριασμού λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων από τους ιδιοκτήτες τους θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Τα οικονομικά αποτελέσματα για μία σημαντική μερίδα κυρίως μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων παραμένουν στο κόκκινο, καθώς δεν κατάφεραν να επωφεληθούν από την ανοδική πορεία των αφίξεων τα τελευταία χρόνια. 

Επίσης, το πρόβλημα της χρηματοδότησης για ένα σημαντικό μέρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας είναι υπαρκτό ενώ σε πολλές περιπτώσεις τον ρόλο του Τραπεζίτη κυρίως για μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα τον παίζουν οι μεγάλοι Τοur Operators. To ζητούμενο βέβαια, είναι τι θα γίνει σε μία πιθανή καθοδική πορεία της τουριστικής αγοράς καθώς οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια τους με ότι αυτό σημαίνει για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ήδη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σε σχέση με τους 20 πλειστηριασμούς, που έχουν προγραμματίσει οι συστημικές τράπεζες μέσα στο επόμενο 7μηνο για μεσαίες και μεγάλες μονάδες, οι 11 εξ αυτών έχουν δρομολογηθεί με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. 

Μέσα στον Φεβρουάριο έχουν προγραμματισθεί 3 πλειστηριασμοί για ξενοδοχεία που βρίσκονται στους Δελφούς με αρχική τιμή 850.000 ευρώ, στη Σάμο με αρχική τιμή 300.000 ευρώ και στον Ωρωπό (πολυώροφο ξενοδοχείο 197 κλινών) με 1,49 εκατ. ευρώ. Τον Μάιο έχουν προγραμματισθεί άλλοι 3 πλειστηριασμοί για 2 ξενοδοχεία στην Καστοριά με αρχική τιμή 932.400 ευρώ και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και 1 ξενοδοχείο στη Λίμνη Πλαστήρα με αρχική τιμή 270.000 ευρώ. 

Ακολουθούν, τον Μάιο πλειστηριασμοί για 3 ξενοδοχεία στην Κατερίνη με αρχική τιμή 350.000 ευρώ, στα Χανιά με αρχική τιμή 2 εκατ. ευρώ και στο Ναύπλιο με αρχική τιμή 962.000 ευρώ και τον Σεπτέμβριο για 2 ξενοδοχεία στο Ζαγόρι με αρχική τιμή 1,33 εκατ. ευρώ και στη Νάουσα με αρχική τιμή 1.09 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα έχει κινήσει τις διαδικασίες για 6 πλειστηριασμούς. Τον Φεβρουάριο δρομολογούνται 2 πλειστηριασμοί για ξενοδοχεία στην Αρχαία Ολυμπία με αρχική τιμή 213.551 ευρώ και στο Αγκίστριμε αρχική τιμή 280.000 ευρώ. 

Επίσης, στις αρχές Mαρτίου προγραμματίζεται πλειστηριασμός για ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι με αρχική τιμή τα 3,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μονάδα 3 αστέρων δυναμικότητας 284 κλινών το οποίο έχει ανεγερθεί σε έκταση 24 στρεμμάτων. 

Τον Ιούνιο έχουν ανακοινωθεί 2 πλειστηριασμοί για ξενοδοχεία στο Κιλκίς με αρχική τιμή 1,35 εκατ. ευρώ και στην Καστοριά με αρχική τιμή 806.000 ευρώ και τον Ιούλιο ένας πλειστηριασμός για ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με αρχική τιμή 1,15 εκατ. ευρώ.

Η Αlpha Bank έχει κινήσει διαδικασίες για τον πλειστηριασμό τουλάχιστον 2 ξενοδοχείων, στην Πύλη Τρικάλων τον Φεβρουάριο με αρχική τιμή 135.000 ευρώ και στην Κεφαλονιά τον Απρίλιο με αρχική τιμή 1,33 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Eurobank μέσα στον Φεβρουάριο έχει προγραμματίσει ένα πλειστηριασμό για ξενοδοχείο στην Ερέτρια με αρχική τιμή 699.230 ευρώ.

Πλειστηριασμούς όμως πέραν των ελληνικών συστημικών Τραπεζών δρομολογεί και η Τράπεζα Κύπρου για ξενοδοχεία στην Κύπρο. Ενδεικτικά στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για 4όροφο κτίριο με ξενοδοχειακή χρήση στην Λευκωσία με αρχική τιμή 1,2 εκατ. ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ