Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση Πολάκη στον Ανδριανό για τον ξυλοδαρμό γιατρού και του υπαλλήλου φύλαξης στο Νοσοκομείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:55:00 μ.μ. | |
Απάντηση Πολάκη στον Ανδριανό για τον ξυλοδαρμό γιατρού και του υπαλλήλου φύλαξης στο Νοσοκομείο Άργους
Στην 3468/17-11-2018 Ερώτησηπου είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την επίθεση εναντίον εφημερεύοντα ιατρού και υπαλλήλου φύλαξης της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, απάντησε ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας από την πρώτη στιγμή τέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της και έδωσε σαφείς και λεπτομερείς οδηγίες για το χειρισμό του περιστατικού, όσον αφορά τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.

Το θέμα συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και ελήφθη απόφαση για σύνταξη και έκδοση δελτίου τύπου, καθώς και προσφυγή στη Δικαιοσύνη με υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, η οποία υποβλήθηκε από τη Διοικήτρια στην Εισαγγελία Ναυπλίου. 

Επιπλέον, απεστάλη από τη Διοικήτρια έγγραφο-αναφορά προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, ζητώντας τη συνδρομή της, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών και να εξασφαλισθεί η αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Επί της αναφοράς αυτής η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας απάντησε με έγγραφό της ότι έδωσε διαταγές-οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες υφιστάμενες υπηρεσίες της για συχνή διέλευση των εποχούμενων περιπολιών από τις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου και την ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανή παρουσία των αστυνομικών εντός των ανωτέρω χώρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εφημεριών, με απώτερο στόχο την πρόληψη έκνομων ενεργειών σε βάρος προσώπων και πραγμάτων. 

Επίσης, γνωστοποίησε στο Νοσοκομείο ότι παρακολουθεί το θέμα με αμείωτο ενδιαφέρον και ότι θα είναι αρωγός κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του προσωπικού που στελεχώνει τις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου.

Παράλληλα, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνώνται οι συνθήκες κατά τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίας και της τήρησής της, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αποκλίσεις από την ορθή λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι ο υπάλληλος ασφαλείας της Νοσηλευτικής Μονάδας βρισκόταν στη θέση του».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ